Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rojer dankt nieuwe grandslamfinale aan hard werken en investeren

Rojer dankt nieuwe grandslamfinale aan hard werken en investeren

PARIJS (ANP) - Jean-Julien Rojer staat dit weekend op 40-jarige leeftijd in zijn derde grandslamfinale. De dubbelspecialist dankt dat naar eigen zeggen aan hard werken én investeren in de samenwerking met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador.

"Het is misschien niet leuk om over jezelf te zeggen, maar veel respect voor het werk dat we hebben verricht om dingen te verbeteren. We hebben hard gewerkt om als team beter te worden en kleine verbeteringen door te voeren, omdat we de samenwerking pas dit jaar zijn gestart", aldus Rojer.

De tennisser van Curaçao beleefde een teleurstellend 2021, waarin hij op geen van de grand slams voorbij de derde ronde kwam. Op de Olympische Spelen moest hij zich terugtrekken wegens een positieve coronatest. Daar kwam bij dat Paul Haarhuis, de captain van het Daviscup-team, besloot de specialist niet meer op te roepen.

Passie

"Afgelopen jaar speelde ik met twee verschillende partners en dat was, laten we zeggen, minder succesvol. Dus we hebben wat aanpassingen gedaan en het ritme weer gevonden", aldus de veteraan, die erg emotioneel was na het bereiken van de eindstrijd.

"Tot nu toe spelen we behoorlijk intens en we leveren veel energie op de baan. Dat heeft te maken met de regio waar we vandaan komen. We zijn behoorlijk gepassioneerde mensen en hebben passie voor wat we doen", aldus Rojer. "We vieren de overwinning, omdat we weten hoe hard we werken voor deze momenten. Het is een gevoel van trots dat het is gelukt."

Veel veranderd

Vijf jaar geleden stond Rojer voor het laatst in de finale van een grand slam. Hij won toen samen met de Roemeen Horia Tecau de US Open. Twee jaar eerder schreven ze Wimbledon al op hun naam. "Het dubbelspel is de afgelopen jaren veel veranderd", aldus de nummer 29 van de wereld.

"Bijvoorbeeld, Marcelo serveert en blijft achter. Vroeger - ik wil niet zeggen in mijn generatie - speelde ik met de Bryans en Daniel Nestor en Mark Knowles en dat waren hele goede spelers aan het net. Nu zijn de spelers beter vanuit het achterveld. Het heeft me gedwongen andere aspecten van mijn spel te verbeteren. Maar ik twijfel er niet over om geen service-volley meer te spelen."

Rojer en Arévalo nemen het in de finale op tegen de Kroaat Ivan Dodig en Austin Krajicek uit de Verenigde Staten.

Meer uit Sport

Bronzen medaille judoka Korrel op EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft een bronzen medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in Zagreb. Hij versloeg in de 'kleine finale' van de gewichtsklasse tot 100 kilogram de nummer 2 van de wereld, Zelim Kotsoiev uit Azerbeidzjan. In de extra tijd scoorde de Nederlander een waza-ari.

2 uur geleden
Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

5 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

5 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

5 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

8 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

11 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

12 uur geleden