Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roglic wint Ronde van Catalonië na tweestrijd met Evenepoel

Roglic wint Ronde van Catalonië na tweestrijd met Evenepoel

BARCELONA (ANP) - Primoz Roglic heeft de Ronde van Catalonië gewonnen. De Sloveense wielrenner van Jumbo-Visma kwam ook in de zevende en laatste etappe voorop met zijn Belgische rivaal Remco Evenepoel. De wereldkampioen van Soudal - Quick-Step mocht na een rit met zes doorkomsten op de olympische berg Montjuïc van Barcelona de sprint winnen om de dagzege.

De zevendaagse werd een tweestrijd tussen Roglic en Evenepoel, die allebei twee ritten wonnen. Het verschil tusen beiden bedroeg na zeven ritten 6 seconden. Beide renners komen elkaar in mei tegen in de Giro d'Italia. De Portugees João Almeida werd op gepaste afstand (2.11 minuten) derde in het eindklassement.

Roglic (33) had ook op de slotdag aanvallen verwacht van zijn tien jaar jongere rivaal. "Zeker, na zes zware dagen wist ik dat het ook vandaag lastig zou worden. Maar de ploeg heeft de controle lang gehouden en ik had de goede benen", vertelde de winnaar, die zijn zege in Catalonië, in de oudste rittenkoers van Spanje, hoog inschatte. "Ik ben vereerd hier op de erelijst te staan."

Versnelling Evenepoel tevergeefs

Een groep van negen renners begon met een voorsprong van 1 minuut aan de lokale omlopen, maar het peloton kwam onder aanvoering van Soudal - Quick-Step snel dichterbij. De Spanjaard David de la Cruz was de laatste vluchter die werd ingelopen. Met nog drie ronden van 8 kilometer te gaan plaatste Evenepoel zijn eerste aanval op leider Roglic. Alleen de Spanjaard Marc Soler sloot aan bij het tweetal dat nog drie keer de beklimming van de Montjuïc voor de boeg had.

Evenepoel versnelde bij de voorlaatste doorkomst tot twee keer toe, maar raakte Roglic niet kwijt. Soler verloor wel de aansluiting. De Spanjaard werd nog wel derde in de rit.

Irritaties over Roglic

"Ik wist dat het moeilijk zou worden hem te lossen", vertelde Evenepoel, die zijn ploeg roemde. "We hebben opnieuw onze verantwoordelijkheid genomen. Daarom verdienen we de zege in deze mooie etappe ook."

Evenepoel leek zich soms te ergeren aan het defensieve rijden van Roglic, maar was na de slotrit vol lof. "Primoz is een van de sterkste renners van de wereld. Als hij in topvorm is, misschien wel de allerbeste."

Meer uit Sport

Verstappen tevreden over nieuwe opzet sprintweekends Formule 1

SHANGHAI (ANP/AFP) - Max Verstappen is tevreden met de nieuwe opzet van de raceweekeinden met een sprintrace. "Er zit nu meer logica in en dat hadden we nodig", zei de drievoudig wereldkampioen tegen aanwezige media bij de Grote Prijs van China in Shanghai.

44 minuten geleden
Wielrenner Skjelmose herstelt van ernstige onderkoeling

HOEI (ANP/DPA) - De Deense wielrenner Mattias Skjelmose lijkt geen complicaties te hebben overgehouden aan de zware onderkoeling in de Waalse Pijl. De renner werd tijdens de koers zo bevangen door de regen en de kou, dat hij bibberend de strijd op ongeveer 50 kilometer voor de finish staakte.

1 uur geleden
Geplaagde Ricciardo 'voelt geen druk' bij RB in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiër in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden.

2 uur geleden
Topman Marko van Red Bull bevestigt gesprekken met Sainz

SHANGHAI (ANP/DPA) - Topman Helmut Marko van het Formule 1-team Red Bull heeft bevestigd dat het team in gesprek is met de Spanjaard Carlos Sainz over een contract. "Maar hij heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi waar wij niet overheen kunnen", zegt hij in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

2 uur geleden
MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

PHILADELPHIA (ANP) - Joel Embiid, vorig seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA (MVP), heeft zijn club Philadelphia 76ers met een vleugje van zijn oude vorm aan een plek in de play-offs geholpen. De 30-jarige vedette maakte tegen Miami Heat 23 punten en was met name in de tweede helft op dreef, toen hij zijn ploeg hielp terugkomen van een achterstand van 13 punten. Uiteindelijk wonnen de 'Sixers' nipt met 105-104.

4 uur geleden
Wielrenster Vollering put vertrouwen uit tweede plek Waalse Pijl

HOEI (ANP) - Demi Vollering greep naast een tweede zege op rij in de Waalse Pijl. De wielrenster van SD Worx - Protime haalde desondanks vertrouwen uit haar manier van rijden en uit haar tweede plaats voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. "Ik voelde me de hele wedstrijd sterk", zei de 27-jarige renster die in de sprint bergop werd geklopt door de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

16 uur geleden
Levenslange schorsing basketballer Porter na overtreden gokregels

TORONTO (ANP/RTR) - Basketballer Jontay Porter van de Toronto Raptors is voor het leven geschorst voor het overtreden van de gokregels, heeft de National Basketball Association (NBA) besloten. De 24-jarige Amerikaan is na een onderzoek van de NBA schuldig bevonden aan het beïnvloeden van wedstrijden en aan gokken.

17 uur geleden