Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roglic laat zich niet ontmoedigen door tijdverlies in Vuelta

Roglic laat zich niet ontmoedigen door tijdverlies in Vuelta

SAN MIGUEL DE AGUAYO (ANP) - Primoz Roglic vertoonde donderdag in de zesde etappe van de Ronde van Spanje enige sporen van zwakte. De kopman van Jumbo-Visma had geen antwoord toen Remco Evenepoel op de slotklim versnelde. De Belg veroverde in de eerste rit met aankomst bergop de leiderstrui en boekte een tijdwinst van 1 minuut en 22 seconden op de Sloveen, die de afgelopen drie edities van de Vuelta won.

Roglic moest vorige maand opgeven in de Tour de France, ruim een week nadat hij in de vijfde etappe ten val was gekomen. Hij had wat tijd nodig om te herstellen, maar meldde zich vorige week monter aan de start in Utrecht. "Ik had in die fase niet de benen om met de besten mee te kunnen", keek hij terug op het moment dat Evenepoel en de Spanjaard Enric Mas afstand namen. Zij eindigden als tweede en derde achter ritwinnaar Jay Vine uit Australië.

"Ik heb de knop omgezet en besloot alles te geven tot aan de streep", vervolgde Roglic. "Ik heb een groot deel van het werk in de achtervolging voor mijn rekening genomen. Vandaag hebben we iets verloren, maar Madrid is nog heel ver. Hopelijk kunnen we de komende dagen weer tijd terugpakken. De concurrentie is sterk. Dat heeft deze rit aangetoond en we wisten het natuurlijk ook van tevoren. Ik voel me goed en ben strijdvaardig. Ik kijk uit naar de komende dagen."

"Toen Evenepoel en Mas wegreden was het zaak de schade te beperken", zei ploegleider Grischa Niermann op de website van het team. "Natuurlijk hadden we anders gehoopt, maar er is zeker nog geen man overboord. We moeten concluderen dat vandaag een mindere dag van onze kant was. Hopelijk zijn de rollen de komende dagen weer omgedraaid."

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

2 uur geleden
Bondscoach handbalsters: grote zege op Argentinië perfecte start

FREDERIKSHAVN (ANP) - Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. "In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin", zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

3 uur geleden
Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

4 uur geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

6 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

10 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

10 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

11 uur geleden