Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roest rijdt met ploegachtervolging chagrijn naar achtergrond

Roest rijdt met ploegachtervolging chagrijn naar achtergrond

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Patrick Roest heeft met de zege op de ploegachtervolging op de EK afstanden het chagrijn van afgelopen week over de werkwijze van schaatsbond KNSB van zich af geschaatst. Met een baanrecord en een toptijd van 3.37,97 pakte hij met Sven Kramer en Marcel Bosker de derde Europese titel op het teamonderdeel.

Roest gaf toe dat hij de eerste twee dagen na het aanwijzen van Bosker voor de 1500 meter op de Spelen in plaats van hemzelf en het gebrek aan communicatie daarover, erover had gedacht om zich af te melden voor deze ploegachtervolging. "Daarna heb ik het een plekje kunnen geven en omdat er geen reserve was zou ik dan Sven en Marcel ermee opzadelen als ik niet zou starten", zei hij. "We wilden elkaar ook niet afvallen. Mijn kritiek was gericht op de bond en de bondscoach."

Voor Roest is de zaak ook afgedaan. "Iedereen weet goed hoe ik erover denk, maar ik wil er ook niet in blijven hangen. Ik richt me nu op de 5 en 10 kilometer op de Spelen, en op de ploegachtervolging." Een gang naar de geschillencommissie is volgens de 26-jarige schaatser ter sprake gekomen, maar dat gaat hij niet doen. "Maar ik ben niet degene die het meeste recht heeft op die plek, dat is Tijmen Snel. Ik wil hier ook niet mee bezig blijven."

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

9 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

10 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

11 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

13 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

13 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

14 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

15 uur geleden