Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roemeense sportminister veroordeelt racisme door UEFA-offical

Roemeense sportminister veroordeelt racisme door UEFA-offical

BOEKAREST (ANP/AFP) - De Roemeense minister van Sport, Ionut Stroe, veroordeelt de mogelijk racistische opmerkingen die werden toegeschreven aan een Roemeense assistent-scheidsrechter in het duel van Paris Saint-Germain - Basaksehir. Vanwege de uitspraken besloten de spelers van Basaksehir en PSG dinsdag van het veld te stappen. Het duel wordt woensdagavond hervat.

"Ik veroordeel ten zeerste alle opmerkingen die als racistisch, xenofoob of discriminerend kunnen worden geïnterpreteerd", zei de minister Stroe tegen het Roemeense DigiTv. "Ik bied mijn excuses aan namens de Roemeense sport voor dit ongelukkige incident, dat ons niet vertegenwoordigt."

De Roemeense voetbalbond (FRF) zei in een verklaring "resoluut afstand te nemen van elke actie of verklaring met een racistische of xenofobe inhoud". "We wachten het rapport van UEFA af om te horen wat er precies is gebeurd alvorens we actie ondernemen", meldde de bond.

Onaanvaardbare incidenten

De voorzitter van de Franse voetbalbond Noël Le Graët had eveneens kritiek op de "onaanvaardbare incidenten" tijdens het Champions League-duel. "Ik heb respect voor de houding van de twee voetbalteams die een sterke beslissing namen en een boodschap afgaven door het veld te verlaten", zei hij. "Deze onaanvaardbare incidenten horen niet thuis in een voetbalstadion."

Het door de UEFA ingestelde onderzoek moet volgens Le Graët meer duidelijkheid geven over het incident. "Als er racistische uitspraken zijn gedaan, moeten er sancties volgen."

Meer uit Voetbal

Organisatie Spelen onderzoekt veldbestorming bij duel Marokko

PARIJS (ANP/RTR) - De organisatoren van de Olympische Spelen in Parijs onderzoeken wat heeft geleid tot een veldinvasie tijdens de openingswedstrijd van het olympische voetbaltoernooi. "We werken samen met de relevante belanghebbenden om de oorzaken te begrijpen en passende maatregelen te nemen", melden ze over het duel tussen Argentinië en Marokko.

2 uur geleden
Directeur Kroes vindt dat Ajax minimaal als derde moet eindigen

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes vindt dat Ajax komend voetbalseizoen in de Eredivisie minimaal als derde moet eindigen. Dat zegt de technisch directeur van de Amsterdammers in een gezamenlijk interview met directeur voetbal Marijn Beuker op de website van de club.

2 uur geleden
FC Utrecht neemt doelman Brouwer over van Heracles

UTRECHT (ANP) - Michael Brouwer speelt vanaf komend voetbalseizoen bij FC Utrecht. De 31-jarige doelman komt over van Heracles Almelo en ondertekent een contract voor twee jaar. Brouwer was transfervrij.

3 uur geleden
Willem II huurt Belgische spits Vaesen van Westerlo

TILBURG (ANP) - Willem II heeft een Belgische spits aan de selectie toegevoegd. De naar de Eredivisie gepromoveerde Tilburgers huren de 23-jarige Kyan Vaesen van Westerlo, waar hij vorig seizoen in 21 competitiewedstrijden één keer scoorde.

4 uur geleden
Nieuw-Zeeland eist actie van FIFA na spionage met drone

PARIJS (ANP) - De olympische voetbaltoernooien bezorgen de FIFA vooralsnog het nodige werk. Behalve de Argentijnse bond stapte ook Nieuw-Zeeland naar de FIFA. Aanleiding is de spionage op de training met een drone door Canada.

4 uur geleden
Trainer Blanc haalt landgenoot Diaby naar Al-Ittihad

DJEDDA (ANP/RTR) - Moussa Diaby vertrekt bij Aston Villa en kiest voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. De 25-jarige Franse voetballer ondertekent een contract voor vijf jaar bij Al-Ittihad, waar zijn landgenoot Laurent Blanc sinds kort trainer is.

5 uur geleden
UEFA straft zeven landen voor racisme en discriminatie op EK

NYON (ANP) - De UEFA heeft zeven landen bestraft voor racisme en discriminatie door hun supporters tijdens het EK voetbal in Duitsland. Het gaat om Albanië, Hongarije, Oostenrijk, Slovenië, Servië, Roemenië en Kroatië.

5 uur geleden