Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roeisters 'twijfelen over mijnenveld' en houden hun hart vast

Roeisters 'twijfelen over mijnenveld' en houden hun hart vast

TOKIO (ANP) - Roeisters Roos de Jong en Lisa Scheenaard houden naar eigen zeggen hun hart vast na de positieve coronatest van Josy Verdonkschot, de hoofdcoach van de vrouwen. Inmiddels hebben al drie leden van de Nederlandse roeiafvaardiging in Tokio positief getest op het coronavirus en de vrees bestaat dat het aantal oploopt.

"Het komt nu ineens heel dichtbij", zei Scheenaard na het bereiken van de finale van de dubbeltwee. "Eerst was het een ander perspectief omdat het verder van ons afstond. Maar Josy is onze hoofdcoach. En dan ga je toch wel twijfelen hoe groot het mijnenveld precies is, gekeken naar hoe voorzichtig hij altijd is. Het speelt zeker mee."

De roeiploeg werd eerder in de week opgeschrikt door de positieve test van roeier Finn Florijn en ook een ander staflid bleek besmet te zijn. Zondagochtend werden De Jong en Scheenaard wakker met het nieuws dat ook een van hun coaches positief heeft getest.

Knop omzetten

"We hadden een hartslag van 180 in de ochtend toen we wakker werden en het appje lazen", aldus De Jong. Scheenaard: "Je verwacht wel anders op te staan en je merkte wel dat er een stilte viel in de kamer. We vroegen ons af hoe alles zit en of de medische staf ons kon voorzien van aanvullende informatie. Maar we moesten ook de knop omzetten omdat we een superbelangrijke race hadden."

De Jong en Scheenaard hopen dat hun jacht op eremetaal niet verstoord gaat worden. "Je roeit soort van het toernooi van je leven, maar eigenlijk sta je er met zijn tweeën alleen voor", aldus De Jong, die samen met Scheenaard een minibubbel probeert te vormen. "We hebben ons hier anderhalf jaar op voorbereid, maar toch probeer ik er vanaf nu iedere race echt van te genieten. Want wat als het de laatste is? We hebben hier vijf jaar alles voor gegeven, het is best wel eng."

Eenzaam

Scheenaard: "We gaan er nu helemaal paranoïde mee om. Nou, paranoïde is misschien overdreven, maar we gaan in ieder geval niet minder voorzichtig worden." De Jong: We zijn echt alleen maar met zijn tweeën. Het is fijn om in ieder geval iemand te hebben. Verder is het vrij eenzaam op het moment. We weten dat we elkaar nodig hebben."

De Jong en Scheenaard hebben recent nog met Verdonkschot in een bus gezeten. "Weliswaar met een mondkapje en niet super dicht bij elkaar. Maar blijkbaar kun je corona ook krijgen op een manier waar je totaal geen zicht op hebt", aldus Scheenaard. De Jong: "Voor nu is het 'fingers crossed'. Elke dag met een negatieve test is een goede dag."

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

6 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

8 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

8 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

9 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

9 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

11 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

14 uur geleden