Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roeisters De Jong en Scheenaard na brons: bedreven in hordelopen

Roeisters De Jong en Scheenaard na brons: bedreven in hordelopen

TOKIO (ANP) - Roeisters Roos de Jong en Lisa Scheenaard zijn "bedreven geworden in het hordelopen". Dat zeiden ze na het veroveren van een bronzen plak in de dubbeltwee op de olympische roeibaan van Tokio.

De aanloop naar hun eerste olympische finale verliep niet zonder zorgen. Coach Josy Verdonkschot bleek positief te hebben getest, evenals roeier Finn Florijn, en er werd gevreesd voor meer besmettingen. "Elke dag met een negatieve test is een goede dag", zeiden ze afgelopen weekend nog.

Een positieve test bleef het tweetal bespaard en ze pakten hun eerste olympische medaille. "Ik denk dat we het een goede plek hebben gegeven. Het was natuurlijk weer een nieuwe horde, maar ondertussen zijn we redelijk bedreven geworden in hordelopen", zei Scheenaard. "Ik denk dat dit er nog prima bij kon. Het heeft ons niet beïnvloed en ik denk dat we onze beste race hebben gevaren. We moesten het nieuws even laten bezinken, het kwam heel rauw op ons dak."

De Jong denkt dat ze de afgelopen jaren mentaal sterker zijn geworden. "Ik denk dat we als team heel erg veerkrachtig zijn geworden in de laatste twee jaar. Ik geloofde dat we ons er doorheen konden slaan en dat hebben we gedaan", aldus De Jong. "We hebben zo'n duidelijk doel gehad de afgelopen vijf jaar van ons leven en we kennen elkaar zo goed."

Meer uit Sport

Wielrenner Pidcock deze winter tien keer van start in het veld

MANCHESTER (ANP) - Tom Pidcock start zijn veldritseizoen op 16 december bij de cross in Herentals uit de XO2 Trofee. De 24-jarige Britse wereldkampioen van 2022 kondigde aan dat hij tien keer in actie komt deze winter. Het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor op 4 februari staat vooralsnog niet op zijn programma.

1 uur geleden
Middelkoop strikt Braziliaanse tennisser Melo als dubbelpartner

BREDA (ANP) - Matwé Middelkoop vormt komend seizoen in het dubbelspel een koppel met de Braziliaanse tennisser Marcelo Melo. De 40 jaar oude Melo is de voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. De tweevoudig grandslamkampioen is afgezakt naar plek 47.

1 uur geleden
Schaatsbond houdt rekening met vroege natuurijsmarathon

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB houdt rekening met een marathon op natuurijs komend weekend. "Het is allemaal fragiel, maar als het lukt, zou zaterdagochtend een kans zijn", zegt Geert-Jan Muskens, competitieleider van het marathonschaatsen en natuurijscoördinator. "De ijsverenigingen zijn realistisch, maar gaan er wel voor."

2 uur geleden
Verstappen en Van der Poel op shortlist voor Sportman van het Jaar

ARNHEM (ANP) - Max Verstappen en Mathieu van der Poel staan op de shortlist voor de prijs van Sportman van het Jaar, de prijs van NOC*NSF. Bij de vrouwen staan onder anderen atletes Femke Bol en Sifan Hassan en schaatssters Irene Schouten en Jutta Leerdam op de lijst met kanshebbers.

2 uur geleden
Deelnemersveld zesdaagse Rotterdam compleet met dertien koppels

ROTTERDAM (ANP) - De zesdaagse van Rotterdam heeft met dertien koppels het deelnemersveld rond voor de veertigste editie van het wielerevenement in Ahoy. Naast wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip doen met Vincent Hoppezak/Philip Heijnen en Yanne Dorenbos/Elmar Abma nog twee Nederlandse duo's mee aan de zesdaagse, die plaatsvindt van 12 tot en met 17 december.

2 uur geleden
Invaller Depay voelt zich weer voetballer na zege op Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Memphis Depay verliet met een glimlach het speelveld van De Kuip, na een uitzege met Atlético Madrid op Feyenoord (1-3). De aanvaller van Oranje had zich zojuist geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. En misschien nog wel belangrijker voor hem is dat hij eindelijk weer fit is.

12 uur geleden
Stengs: Feyenoord was niet meedogenloos in de Champions League

ROTTERDAM (ANP) - Calvin Stengs zocht niet naar excuses na de nederlaag van Feyenoord tegen Atlético Madrid (1-3), waardoor de club uit Rotterdam is uitgeschakeld in de Champions League. "We zijn in deze poule niet meedogenloos geweest", treurde hij. "En we geven de doelpunten soms te makkelijk weg."

12 uur geleden