Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rode Kruis sluit AED-database

Rode Kruis sluit AED-database

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis in Nederland heeft donderdag zijn openbare database gesloten waarop plekken van automatische externe defibrillators (AED's) ofwel hartstarters vermeld stonden. Het is voor de organisatie niet te doen om een volledige en betrouwbare opgave bij te houden, aldus een woordvoerster. Menskracht en tijd ontbreken en de informatie komt niet vanzelf, want er is geen meldplicht voor mensen die een dergelijk hulpmiddel voor bij een hartstilstand ophangen.

De database was te vinden in de Rode Kruis EHBO-app. "De kracht van ons systeem was dat alle Nederlanders AED’s konden aanmelden, maar dat blijkt na veelvuldige inzet van onze mensen onvoldoende te gebeuren. Wij hebben hard gewerkt aan het verbeteren van de database, maar zijn nu tot de conclusie gekomen dat de gewenste verbeteringen uitbleven. Met dit inzicht is het onwenselijk om de database nog langer aan te bieden," aldus Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis.

Meer uit Gezond

Apothekersassistenten gaan zaterdag actie voeren voor meer loon

UTRECHT (ANP) - Meer dan duizend medewerkers van apotheken gaan volgens vakbonden FNV en CNV zaterdag actie voeren op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ze eisen een hoger loon en een betere cao.

2 uur geleden
RIVM start landelijk onderzoek naar PFAS in eieren hobbykippen

DORDRECHT (ANP) - Het RIVM start een landelijk onderzoek naar PFAS in de eieren van hobbykippen. Het rijksinstituut wil achterhalen hoe de PFAS, een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen waarvan er sommige schadelijk zijn voor de gezondheid, in de eieren van particulier gehouden kippen terechtkomen.

2 uur geleden
D66 en zorgorganisaties willen EU-aanpak zeldzame ziekten

DEN HAAG (ANP) - Om zeldzame aandoeningen beter te kunnen behandelen, moet er een gezamenlijke Europese aanpak komen. Omdat per land nu relatief weinig aandacht is voor mensen met een bijzondere ziekte, worden er minder behandelingen en medicijnen ontwikkeld dan bij gangbare ziekten. D66 heeft daarom een manifest opgesteld samen met ruim negentig patiënten- en zorgorganisaties waarin ze pleiten voor Europese samenwerking.

6 uur geleden
Advies bank: betaal meer voor medicijnen om tekort tegen te gaan

AMSTERDAM (ANP) - Om de fors opgelopen medicijntekorten tegen te gaan, ontkomt Nederland er volgens ABN AMRO niet aan om hogere prijzen te gaan betalen. "De Nederlandse overheid en verzekeraars hanteren striktere prijsplafonds dan bijvoorbeeld België en Duitsland. Onze buurlanden krijgen daarmee voorrang van leveranciers, waardoor de tekorten in Nederland alleen maar oplopen", stelt de bank in een analyse.

11 uur geleden
Noodoplossing zorgverzekeraars voor mogelijk faillissement Co-Med

TILBURG/MAASTRICHT (ANP) - Zorgverzekeraars hebben samen een noodplan gemaakt voor een mogelijk faillissement van de commerciële huisartsenketen Co-Med. De rechtbank in Maastricht beslist daar komende dinsdag mogelijk over.

23 uur geleden
Patiëntenfederatie ziet veel 'nare gevolgen' van medicijntekorten

UTRECHT (ANP) - Oplopende medicijntekorten raken miljoenen Nederlanders en hebben "vaak hele nare gevolgen", stelt de Patiëntenfederatie op basis van een peiling onder 7000 patiënten uit de eigen achterban. Ruim een op de drie ondervraagden zegt door problemen met de levering van hun medicatie meer pijn of klachten te hebben. Bijna de helft heeft veel last van stress door medicijntekorten.

1 dag geleden
Gezondheid jongeren nog niet hersteld na einde coronapandemie

UTRECHT (ANP) - Jongeren blijven tobben met hun gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, ook nu de coronapandemie achter de rug is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD'en, die er onderzoek naar hebben laten doen, vinden dat er "passende maatregelen" moeten komen.

2 dagen geleden