Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rode Kruis Hulplijn inmiddels ruim 30.000 keer gebeld

Rode Kruis Hulplijn inmiddels ruim 30.000 keer gebeld

DEN HAAG (ANP) - De Rode Kruis Hulplijn, op 16 maart vorig jaar geopend toen de coronacrisis begon, wordt nog dagelijks zo’n vijftig keer gebeld. Inmiddels zijn er volgens het Rode Kruis al meer dan 30.000 telefoontjes over corona en daaraan verwante onderwerpen ontvangen.

Na vooral veel praktische vragen in het begin merkt Het Rode Kruis dat mensen nu vooral een luisterend oor nodig hebben. "Zij voelen zich vaak eenzaam en een gesprek met een hulpverlener van de Hulplijn zorgt dan voor wat verlichting of biedt concrete hulp."

Doordat de Hulplijn (070-4455888) gekoppeld is aan het ‘Let op Elkaar Netwerk’ kunnen na een belletje door het hele land ook vrijwilligers worden ingeschakeld om bijvoorbeeld boodschappen te doen of medicijnen op te halen. Ongeveer 12 procent van de gesprekken levert zo’n concrete hulpvraag op, bijvoorbeeld ook naar de mogelijkheid om iemand naar de teststraat of priklocatie te brengen.

Eenzaamheid

Maar vaker draait het dus uiteindelijk om eenzaamheid. "Ook valt het op dat er mensen zijn die Het Rode Kruis bellen, omdat zij moeite hebben met de digitalisering van de samenleving. Veel communicatie is digitaal en als je geen computer of smartphone hebt of daar niet mee om kunt gaan, is dat een probleem. Alternatieven zijn lastig te vinden, ook omdat buurthuizen of bibliotheken gesloten zijn", zegt Het Rode Kruis.

Voor anderstaligen biedt het Rode Kruis WhatsApp-Hulplijnen in het Turks (06-48158053), Arabisch (06-48158055), Tamazight (06-48158055), Chinees (06-48158057), Portugees (06-48158083) en sinds vorige week is er ook een Poolse WhatsApp-Hulplijn (06-48158064).

Meer uit Binnenland

Kleine overtredingen niet beboet als actie om vroegpensioen

DEN HAAG (ANP) - Politieagenten schrijven niet langer bekeuringen uit voor kleine overtredingen. Ze doen dit om de onderhandelingen over een structureel vroegpensioen voor politiemensen op gang te brengen. Het is een gezamenlijk initiatief van de vier politievakbonden ACP, ANPV, NPB en Equipe.

56 minuten geleden
Vrouw aangereden door ME-bus in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven is maandagavond een voetgangster aangereden door een busje van de Mobiele Eenheid (ME). Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur. De vrouw kwam onder de ME-bus terecht toen ze wilde oversteken op de Vestdijk in het centrum van de Brabantse plaats. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

57 minuten geleden
Volkskrant-stuk over NOS Sport wint journalistieke prijs De Tegel

DEN HAAG (ANP) - Volkskrantjournalisten Abel Bormans, Maud Effting en Willem Feenstra hebben de Tegel in de categorie Nieuws gewonnen voor hun onthullingen over de werksfeer op de redactie van NOS Sport. "Goed teamwerk dat nieuws maakte, maar nog wel meer deed dan dat. De Tegel lichten. Praktijken blootleggen die niet door de beugel kunnen", aldus de jury van de journalistieke prijs in het juryrapport.

1 uur geleden
Partijleiders en informateurs nog steeds onzeker over akkoord

DEN HAAG (ANP) - Het is nog steeds niet duidelijk of PVV, VVD, NSC en BBB samen een nieuw kabinet gaan vormen. Na afloop van een lange dag van onderhandelingen tussen de vier partijen zei onder anderen PVV-leider Geert Wilders dat er nog steeds "geen garantie op een goede afloop" is, maar hij zei ook dat het een "goede dag" was. Dat zeiden informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf ook, maar die tekenden daarbij aan dat dit "geen garantie voor morgen" is.

3 uur geleden
Groep mannen deelt klappen uit aan betogers tentenprotest UvA

AMSTERDAM (ANP) - Rond de tien mannen hebben maandagavond de confrontatie gezocht met de demonstranten van het pro-Palestijnse protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De mannen begonnen de demonstranten uit het niets te slaan en gooiden met vuurwerk en fakkels.

4 uur geleden
Duizenden supporters juichen PSV toe op Stadhuisplein

EINDHOVEN (ANP) - PSV is tijdens de huldiging op het bordes van het stadhuis in een inmiddels regenachtig Eindhoven door duizenden supporters toegejuicht. Zondag werd PSV voor de 25e keer landskampioen.

4 uur geleden
Paar honderd mensen bij tentenprotest bij campus UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn maandagavond een paar honderd mensen aanwezig. Ook tientallen medewerkers van de UvA hebben zich bij de demonstratie gevoegd.

6 uur geleden