Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rode Kruis hervat campagne om jongeren uit coronadip te halen

Rode Kruis hervat campagne om jongeren uit coronadip te halen

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis hervat deze week de campagne #skipdecoronadip. Hiermee wil de hulporganisatie jongeren oppeppen tijdens de lockdown. De actie is een vervolg op de campagne die het Rode Kruis eerder dit jaar hield.

Bijna twee jaar na het begin van de coronapandemie voelen nog altijd 8 op de 10 jongeren tussen de 16 en 30 jaar, maar ook mensen in andere leeftijdsgroepen, zich weleens angstig en maken ze zich zorgen over de toekomst. Dat blijkt uit een volgens het Rode Kruis representatieve enquête onder ruim 1000 Nederlanders.

Uit de enquête blijkt dat mensen behoefte hebben aan minder verharding en meer begrip. Maar ze worstelen ermee met hoe ze begrip kunnen tonen. Het Rode Kruis gaat jongeren met #skipdecoronadip motiveren om de coronaperiode door te komen, en handvatten bieden om het gesprek aan te gaan. De noodhulporganisatie stelt een telefonische Hulplijn en een WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen open voor een luisterend oor.

Bij de groep van 16 tot 30 jaar is de stemming het somberst, maar ook mensen in andere leeftijdsgroepen maken zich zorgen. Zo ervaart 37 procent van alle ondervraagden af en toe eenzaamheid. Ook zijn ze bezorgd over de toekomst en onzeker over de afloop van de coronacrisis. Bij jongeren tussen de 16 en 30 (68 procent) en 70-plussers 61 procent) zijn die zorgen het sterkst. Van de ondervraagden kent driekwart wel eens een gevoel van onzekerheid of corona ooit voorbij zal gaan.

Meer uit Binnenland

Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

2 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

3 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

6 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

14 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

14 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

14 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

15 uur geleden