Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rode koersenborden op Europese beurzen

Rode koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verlies de handel uitgegaan. Ook elders in Europa sloten de beurzen overwegend in het rood. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond het coronavirus in Azië in de gaten. Daarnaast druppelden wat bedrijfsresultaten binnen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent lager op 611,89 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 942,98 punten. Londen en Parijs raakten tot 0,6 procent kwijt. De beurs in Frankfurt eindigde een fractie hoger.

In Parijs zakten de Franse modehuizen Kering, Hermès en LVMH tot 2,1 procent. Zorgen over een verdere verspreiding van het coronavirus spelen voor een groot deel op de voor hen belangrijke Chinese markt.

Air France-KLM

Bierbrouwer Heineken was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van 2,7 procent, na berichten over dalende bierconsumptie in Vietnam. Die scherpe daling van de bierverkopen komt door een harde aanpak van drankrijders in het Zuidoost-Aziatische land. Galapagos ging in de AEX aan kop met een winst van 2,5 procent.

In de MidKap zakte Air France-KLM 2,3 procent. Volgens persbureau Reuters zou de luchtvaartcombinatie een belang willen nemen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines, wat tot bezorgde reacties van analisten leidde. Het concern zelf ontkende een rol te spelen bij het verkoopproces rond de luchtvaartmaatschappij.

Koersen

De Britse budgetvlieger easyJet steeg 4,6 procent in Londen na een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. Het bedrijf profiteerde onder meer van problemen bij concurrenten, zoals het wegvallen van touroperator Thomas Cook. In Frankfurt klom modehuis Hugo Boss 6,8 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal.

Toeleveranciers aan de auto-industrie stonden lager, nadat analisten van zakenbank Jefferies tot voorzichtigheid over de sector hadden gemaand. Continental verloor in Frankfurt 1,8 procent. De Finse bandenmaker Nokian Renkaat werd in Helsinki 2,8 procent lager gezet.

De euro was 1,1094 dollar waard tegen 1,1083 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 58,29 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 64,73 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Tesla-baas Elon Musk zet cryptobedrijven lager op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk heeft niet alleen de koers van de bitcoin flink doen kelderen, cryptobedrijven op Wall Street leverden donderdag ook aan beurswaarde in. De bekende ondernemer noemde het energieverbruik voor het minen van de digitale munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen is geschrapt.

5 minuten geleden
Prada wil diversiteit in mode-industrie verbeteren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Modehuis Prada wil de diversiteit onder zijn personeel en in de mode-industrie in zijn geheel verbeteren. Daarvoor kondigde het bedrijf een reeks aanpassingen aan, waaronder een betaald stageprogramma, beurzen voor de Fashion Institute of Technology en een partnerschap met Dorchester Industries om een driejarig "ontwerplaboratorium" te creëren.

32 minuten geleden
McDonald's verhoogt lonen in VS om personeel te paaien

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Fastfoodketen McDonald's verhoogt het minimumloon van medewerkers in de Verenigde Staten. Daarmee wil de keten niet alleen personeel tevreden houden, maar ook nieuwe medewerkers lokken met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt. De verhoging geldt alleen voor de werknemers in de 650 eigen restaurants. Franchisenemers van de keten gaan zelf over de arbeidsvoorwaarden.

1 uur geleden
Chinese miljardenboete zorgt voor verlies webwinkel Alibaba

HUANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - De grote Chinese webwinkel Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal een verlies geleden vanwege een miljardenboete die werd opgelegd door de Chinese autoriteiten voor monopoliepraktijken. Het nettoverlies bedroeg 5,5 miljard yuan, omgerekend 705 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 2012 dat er een nettoverlies in de boeken verschijnt bij Alibaba.

1 uur geleden
Prijs bitcoin zakt weer tot onder de 50.000 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van bitcoin is donderdagmiddag onder het niveau van 50.000 dollar gezakt. De waarde van de digitale munt kreeg een tik te verwerken na opmerkingen van Tesla-baas Elon Musk. Die noemde het energieverbruik voor het minen van de munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen werd geschrapt.

1 uur geleden
AEX onderuit op Hemelvaartsdag, Pharming keldert 10 procent

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging donderdag flink onderuit. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de inflatievrees verder oplaaide na de sterkste stijging van het Amerikaanse prijspeil in meer dan tien jaar. De inflatie wordt aangejaagd door de omvangrijke steunprogramma's van overheden en centrale banken. Beleggers vrezen dat de rente daardoor sneller dan verwacht zal worden verhoogd om de geldontwaarding tegen te gaan. Hogere rentes maken aandelen als belegging echter minder aantrekkelijk.

6 uur geleden
Inflatiezorgen drukken Nikkei, techinvesteerder SoftBank onderuit

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio zakte donderdag verder weg na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De veel hoger dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten joegen beleggers schrik aan. Door de hogere inflatieverwachtingen stijgt ook de rente en worden de aandelen van vooral snelgroeiende techbedrijven minder aantrekkelijk. Techinvesteerder SoftBank ging dan ook in de uitverkoop ondanks een recordwinst in het afgelopen boekjaar. Beleggers maakten zich zorgen over de hoge waarderingen van de techbedrijven in de beleggingsportefeuille van SoftBank.

7 uur geleden