Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roddelpraat in hoger beroep tegen uitspraak in zaak Famke Louise

Roddelpraat in hoger beroep tegen uitspraak in zaak Famke Louise

AMSTERDAM (ANP) - De makers van het online programma Roddelpraat gaan in hoger beroep in de rechtszaak die zangeres Famke Louise tegen hen aanspande. Dat zeggen presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten in een aflevering van Roddelpraat die woensdag is gepubliceerd.

Famke Louise eiste dat een uitzending op het YouTube-kanaal van Roddelpraat offline werd gehaald omdat presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten een niet-uitgebracht nummer van haar lieten horen. Ze suggereerden daarnaast dat ze daarin zegt te zijn misbruikt door haar oud-manager Ali B, die door oud-deelnemers van The Voice of Holland wordt beschuldigd van onder meer verkrachting.

Vorige week woensdag gaf de rechter in Amsterdam Famke Louise gelijk. Roos en Schouten maakten zich met het delen van het nummer volgens de rechter schuldig aan "zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen". Het duo moest de uitzending offline halen en een rectificatie plaatsen. Daar werd in beide gevallen gehoor aan gegeven.

De presentatoren stellen woensdag in de uitzending in hoger beroep te gaan omdat ze naar eigen zeggen beelden in handen hebben uit 2020 waarin Famke Louise het betreffende liedje op een feestje zingt voor een publiek. De video toont volgens de mannen aan dat zij geen inbreuk pleegden op het auteursrecht. De zangeres zei namelijk dat het nummer privé was en dat ze het voor zichzelf had opgenomen nadat ze had gebroken met haar manager.

Roos en Schouten moesten behalve de rectificatie ook 27.000 euro aan advocatenkosten betalen. Via een crowdfundingsactie wisten de presentatoren in korte tijd meer dan 35.000 euro op te halen. De advocaat van Famke Louise was woensdagavond niet gelijk bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Binnenland

Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

48 minuten geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

2 uur geleden
Vanaf zondagmiddag steeds meer sneeuw

HOUTEN (ANP) - Zondagmiddag en - avond trekt een sneeuwgebied vanuit het zuidwesten over het land. Rond het middaguur valt in Zeeland de eerste (natte) sneeuw. In de middag breidt die sneeuwval zich uit, en kan er een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan, verwacht Weeronline.

2 uur geleden
Drie mensen, onder wie twee kinderen, omgekomen bij ongeval op A1

AMERSFOORT (ANP) - Bij een ongeval zaterdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken met een spookrijder zijn drie mensen, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen. Het gaat om kinderen van 12 en 14 jaar uit Hilversum. Ook de spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, kwam om. De ouders van de omgekomen kinderen raakten zwaargewond en hun toestand is zorgelijk, meldt de politie.

2 uur geleden
Zeer grote brand bij bedrijf in Oosterwolde

OOSTERWOLDE (ANP) - Bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden, meldt een woordvoerder.

6 uur geleden
Code oranje in Noord- en Zuid-Holland beëindigd

DEN HAAG (ANP) - Het KNMI heeft code oranje voor Noord- en Zuid-Holland wegens gladheid in de nacht van zaterdag op zondag om 00.28 uur opgeheven. Voor de rest van Nederland geldt nu code geel, aldus het weerinstituut.

9 uur geleden
Van der Burg: inzet Rode Kruis toont dat nood hoog is in Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Dat het Rode Kruis wordt ingezet om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen, laat zien dat de nood hoog is, zegt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) via zijn woordvoerder. Zijn ambtenaren werken bellijsten af om burgemeesters te overtuigen om opvangplekken te regelen.

12 uur geleden