Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roche ziet winst en omzet dalen door wegblijvende patiënten

Roche ziet winst en omzet dalen door wegblijvende patiënten

ZURICH (ANP/RTR) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzet en winst in het eerste halfjaar zien dalen, vanwege patiënten die tijdens de coronapandemie minder vaak een ziekenhuis of huisarts bezochten.

Met name de verkoop van het medicijn tegen multiple sclerose Ocrevus, de hemofiliebehandeling Hemlibra, oogmedicijn Lucentis en het medicijn Rituxan, gebruikt bij behandeling van leukemie, daalde. "De coronapandemie blijft wereldwijd een enorme uitdaging vormen", zei algemeen directeur Severin Schwan in een verklaring.

De nettowinst daalde met 5 procent tot 8,5 miljard Zwitserse frank (circa 7,9 miljard euro). De omzet nam met 4 procent af naar 29,3 miljard Zwitserse frank. De sterke Zwitserse frank had wel invloed op de resultaten. Zo steeg de winst bij constante wisselkoersen met 3 procent en de omzet met 1 procent, aldus Roche.

Dividend

De farmaceut verwacht dat de winst per aandeel zal groeien in lijn met de verkoop, en ook dat het zijn dividend kan verhogen.

Concurrent Novartis meldde deze week vergelijkbare dalingen van omzet en winst in verband met wegblijvende patiënten.

Meer uit Financieel

Voorman pensioenfonds PME: fossiele subsidies remmen innovatie

AMSTERDAM (ANP) - Het verstrekken van subsidies en geven van belastingvoordelen aan bedrijven die met fossiele brandstoffen bezig zijn, remt de innovatie. Dat stelt bestuursvoorzitter Eric Uijen van PME Pensioenfonds in een opiniestuk in Trouw. Dat geld kan ook besteed worden aan duurzame vormen van energie die zo doorontwikkeld kunnen worden.

3 minuten geleden
Onderwijsstaking Los Angeles houdt 430.000 leerlingen thuis

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Alle 780 openbare scholen in Los Angeles zijn dinsdag tot en met donderdag gesloten vanwege een staking van onderwijspersoneel. Als gevolg daarvan kunnen 430.000 leerlingen niet naar school.

9 minuten geleden
Minder mensen hebben televisieabonnement vanwege streamen

AMSTERDAM (ANP) - Minder mensen hadden afgelopen jaar een televisieabonnement, meldt het Nationaal Media Onderzoek (NMO). In plaats daarvan hebben ze steeds vaker een abonnement op een of meerdere streamingsdiensten zoals Netflix genomen. Volgens het NMO hebben zij genoeg aan tv kijken via het internet.

42 minuten geleden
ING en Aegon onderaan in AEX op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - ING en Aegon behoorden woensdag tot de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak, die een nipte winst liet zien. Na het sterke koersherstel in de financiële sector deden beleggers het rustig aan en wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk verder opschroeven in de strijd tegen de inflatie. Wel wordt verwacht dat de Fed de rente wat minder agressief zal verhogen dan eerder werd voorzien om de kalmte in de bankensector te bewaren.

1 uur geleden
Facebook-oprichter Zuckerberg aangeklaagd voor negeren uitbuiting

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die ook de topman is van moederbedrijf Meta Platforms, is door aandeelhouders aangeklaagd. Onder meer pensioen- en investeringsfondsen claimen dat Facebook en Instagram al jaren een oogje dichtknijpen bij praktijken van mensenhandel en uitbuiting via die sociale netwerken.

2 uur geleden
Britse inflatie tegen verwachting economen in gestegen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse inflatie is vorige maand onverwachts gestegen tot 10,4 procent, meldt het Britse statistiekbureau ONS. In januari was dat nog 10,1 procent. Economen gingen juist uit van een daling tot onder de 10 procent.

2 uur geleden
Beleggers op Damrak wachten op rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk verder opschroeven in de strijd tegen de hardnekkige inflatie. Wel wordt verwacht dat de Fed de rente wat minder agressief zal verhogen dan eerder werd voorzien om de kalmte in de bankensector te bewaren. Het rentebesluit wordt pas na sluiting van de Europese beurshandel bekendgemaakt.

2 uur geleden