Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Robbie Williams veilt werken Banksy uit eigen collectie

Robbie Williams veilt werken Banksy uit eigen collectie

LONDEN (ANP) - Zanger Robbie Williams veilt drie werken van de beroemde kunstenaar Banksy uit zijn persoonlijke collectie. De doeken, gezamenlijk 10 miljoen pond (bijna 12 miljoen euro) waard, worden begin maart verkocht bij Sotheby's in Londen, melden Britse media.

Het gaat om drie bekende schilderijen van de Britse kunstenaar. Zo verkoopt Williams Kissing Coppers, van twee politiemannen die elkaar zoenen, Vandalised Oils (Choppers), een klassiek olieverfschilderij van een landschap waarboven legerhelikopters vliegen, en Girl With Balloon, van een meisje dat haar rode ballon verliest.

De zanger verzamelt werken van Banksy en kreeg de drie doeken van de kunstenaar zelf. De schilderijen combineren voor Williams drie dingen waar hij erg van houdt. "Hiphopcultuur, stoutheid en comedy." De zanger verkoopt ze om een eigen "kunstproject" te financieren en om ruimte vrij te maken om weer nieuwe kunst te kopen.

Voorafgaand aan de veiling worden de werken van zaterdag tot en met vrijdag tentoongesteld bij Sotheby's in New York. Daarna volgt de vestiging in Hongkong. In Londen zijn de doeken vanaf 22 februari tot aan de veiling op 2 maart te zien.

Meer uit Buitenland

Israëlische ministers woedend over aanvraag arrestatiebevelen ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - In Israël is woedend gereageerd op het nieuws dat de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft gevraagd om arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant. De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van "een misdaad van historische proporties".

16 minuten geleden
Hamas hekelt aanvraag arrestatiebevel tegen kopstukken

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas hekelt de aanvraag van internationale arrestatiebevelen tegen drie van haar leiders door de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC). Dit "stelt het slachtoffer gelijk aan de beul", aldus een topfunctionaris van de Palestijnse groepering. Hij spreekt van een aanmoediging voor Israël om door te gaan met zijn "oorlog van uitroeiing" in Gaza.

35 minuten geleden
Poetin spreekt met interim-president Iran

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft telefonisch gesproken met Mohammad Mokhber, de maandag aangetreden interim-president van Iran. Mokhber heeft de taken overgenomen van de overleden president Ebrahim Raisi.

36 minuten geleden
Aanklager ICC vraagt arrestatiebevel voor Netanyahu en Hamas-top

DEN HAAG (ANP) - De aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) Karim Khan vraagt om arrestatiebevelen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Israëlische defensieminister Yoav Gallant en drie Hamasleiders.

1 uur geleden
China ziet geen veranderingen met komst nieuwe president Taiwan

BEIJING (ANP/AFP) - China ziet geen veranderingen wat Taiwan betreft nu daar een nieuwe president aan de macht is. "Het verandert niets aan het historische en juridische feit dat beide zijden van de Straat van Taiwan tot één China behoren", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 uur geleden
Israël wil grondoffensief in Rafah verder uitbreiden

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël is nog altijd van plan het grondoffensief in Rafah verder uit te breiden. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft dat gezegd tegen de Amerikaanse veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die in Israël is.

2 uur geleden
Oud-president Zuid-Afrika mag toch niet meedoen aan verkiezingen

JOHANNESBURG (ANP/RTR) - De Zuid-Afrikaanse oud-president Jacob Zuma mag toch niet meedoen aan de parlementsverkiezingen. Het constitutionele hof heeft dat maandag besloten, nadat een lagere rechtbank Zuma's deelname vorige maand juist had goedgekeurd na een eerdere uitsluiting door de kiescommissie.

3 uur geleden