Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rob Trip presenteert Nationale Holocaust Herdenking bij NOS

Rob Trip presenteert Nationale Holocaust Herdenking bij NOS

AMSTERDAM (ANP) - Rob Trip presenteert op zondag 30 januari televisie-uitzendingen over de Nationale Holocaust Herdenking. De plechtigheid in Amsterdam is live te volgen, nu deze voor de tweede keer op rij niet voor publiek toegankelijk is. De programma's over de Jodenvervolging zijn te zien op NPO 2.

De herdenkingsplechtigheid heeft vanaf 11.00 uur plaats bij het monument Nooit meer Auschwitz in het Amsterdamse Wertheimpark. Daar worden toespraken gehouden en kransen gelegd. Onder de sprekers zijn de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp en Zoni Weisz, die als Sinti-kind de oorlog overleefde. In de uitzending is bij de NOS Emile Schrijver te gast. Schrijver is directeur van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Aansluitend op de uitzending van de plechtigheid volgt het eerste deel van een tweeluik over Myrna Tugendhaft-Reens, een overlevende van het nazi-concentratiekamp Bergen-Belsen.

Aan het begin van de avond presenteert Trip een uitzending waarin wordt teruggeblikt op de herdenkingsbijeenkomst eerder die dag. Trip spreekt dan met schrijver en columnist Natascha van Weezel. Ook is het tweede deel te zien van het tweeluik over Tugendhaft-Reens.

Meer uit Binnenland

College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

6 minuten geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

20 minuten geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

27 minuten geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

29 minuten geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

1 uur geleden
Topambtenaar: toeslagenschandaal niet gevolg van fraudeaanpak

DEN HAAG (ANP) - Het toeslagenschandaal was niet het gevolg van het fraudebeleid bij Toeslagen, eerder een afdeling van de Belastingdienst, maar van de strenge wet. Dat stelt oud-teamleider handhavingsregie bij Toeslagen Paul Veringmeier in zijn verhoor door de parlementaire enquêtecommissie. Hij noemt het "superverdrietig" dat tienduizenden gezinnen in de problemen zijn gestort doordat ze onterecht grote bedragen aan ontvangen kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen. "Maar dat heeft niets te maken met de fraudeaanpak met toeslagen."

1 uur geleden
Politie houdt 79 actievoerders aan voor blokkade A12 bij Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft maandag 79 mensen aangehouden die in Den Haag een deel van de snelweg A12 blokkeerden. Ze liepen rond 12.00 uur de weg op, maar binnen een uur was de weg weer open voor verkeer, meldt de politie.

1 uur geleden