Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RKC-doelman Vaessen debuteert in Surinaamse voetbalselectie

RKC-doelman Vaessen debuteert in Surinaamse voetbalselectie

WAALWIJK (ANP) - Etienne Vaessen is voor het eerst opgeroepen voor de voetbalselectie van Suriname. De RKC'er is een van de drie doelmannen in de groep van 23 spelers van bondscoach Stanley Menzo. Warner Hahn en Jonathan Fonkel zijn de andere twee.

Vaessen maakte begin april bekend voor een interlandcarrière bij Suriname te gaan. De vader van de keeper is half Surinaams. "Met trots en een hart vol vreugde draag ik nu de kleuren van onze geliefde Suriboys", schrijft Vaessen op Facebook. "Dit is meer dan voetbal, dit is spelen voor land en volk."

Djevencio van der Kust (Sparta Rotterdam), Justin Lonwijk (Fortuna Sittard) en Jeredy Hilterman (Willem II) zijn de andere spelers uit de Nederlandse competitie in de selectie van Suriname, dat 5 juni in de kwalificatie voor het WK tegen Saint Vincent en de Grenadines speelt. Drie dagen later is Anguilla de tegenstander.

Meer uit Voetbal

Witsel slaat ook laatste training voor eerste duel Belgen over

FREIBERG AM NECKAR (ANP) - Axel Witsel heeft zondag ook de laatste groepstraining van de Belgen voor de EK-wedstrijd tegen Slowakije overgeslagen. De 35-jarige verdediger van Atlético Madrid is nog altijd niet fit. Recordinternational Jan Vertonghen en Arthur Theate trainden wel mee.

10 minuten geleden
Oud-voetballer Dullens op 79-jarige leeftijd overleden

SITTARD (ANP) - Oud-voetballer Willy Dullens is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Fortuna Sittard bekendgemaakt. Dullens speelde in de jaren zestig voor de Limburgse club Sittardia.

42 minuten geleden
Bayern legt talent Pavlovic (20) tot medio 2029 vast

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft Aleksandar Pavlovic tot medio 2029 aan zich gebonden. De 20-jarige middenvelder lag al tot 2027 vast bij Bayern, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

2 uur geleden
Oranje begint met wedstrijd tegen Polen in Hamburg aan EK

HAMBURG (ANP) - Het Nederlands elftal begint aan het Europees kampioenschap voetbal. Polen is vanaf 15.00 uur in het Volksparkstadion in Hamburg, waar de grasmat er niet goed bij ligt, de tegenstander van het elftal van Ronald Koeman.

8 uur geleden
Engelse ploeg loopt niet weg voor druk van favorietenrol

GELSENKIRCHEN (ANP/RTR) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland gaat ervan uit dat de ervaren spelers alle 'jonkies' in de selectie zullen helpen met de druk die erbij komt kijken nu Engeland een van de favorieten voor de titel is. Dat zei Southgate vooraf aan de eerste wedstrijd op het EK zondagavond tegen Servië. Aanvoerder Harry Kane vindt dat zijn ploeg die favorietenrol zelf heeft verdiend.

11 uur geleden
Spaanse bondscoach vol lof over 16-jarige debutant Yamal

BERLIJN (ANP) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente was na de 3-0-overwinning van zijn spelers op Kroatië vol lof over debutant Lamine Yamal. De tiener van FC Barcelona is met 16 jaar en 338 dagen de jongste speler ooit geworden op een EK voetbal.

13 uur geleden
Titelverdediger Italië klopt Albanië ondanks vroege tegentreffer

DORTMUND (ANP) - Titelverdediger Italië is het EK in Duitsland begonnen met een zege op Albanië. In Dortmund wonnen de Italiaanse voetballers met 2-1 na een razendsnel openingsdoelpunt van Albanië.

14 uur geleden