Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM registreert ruim 4000 coronabesmettingen, onder het gemiddelde

RIVM registreert ruim 4000 coronabesmettingen, onder het gemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4161 nieuwe coronabemettingen genoteerd tussen woensdag- en donderdagochtend. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 4532 positieve tests per dag staat.

Het aantal positieve coronatesten begon eind december gestaag te dalen, maar de afgelopen weken was weer sprake van een toename. Die bedroeg vorige week 7 procent, becijferde het RIVM dinsdag in een wekelijkse rapportage. Een week eerder noteerde het instituut een stijging van 19 procent.

In Rotterdam werd in het afgelopen etmaal het hoogte aantal mensen positief getest: 215. In Amsterdam kwamen 134 besmettingen aan het licht, in Den Haag 115. Daarna volgen Utrecht met 72 coronagevallen en Tilburg met 49. Op regionaal niveau spant Rotterdam-Rijnmond ook de kroon, met 437 positieve testresultaten.

Sterfgevallen

Het RIVM registreerde 33 aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas een tijd later doorgeven.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,1 miljoen Nederlanders positief getest. Van 15.737 mensen is zeker dat ze aan corona zijn overleden. De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen hoger.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Aantal nieuwe coronagevallen gestegen, 1 op de 10 test positief

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in Nederland is afgelopen week verder toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 53.981 positieve testresultaten geregistreerd, 5,3 procent meer dan een week eerder. "Met uitzondering van een dip door het Paasweekend, neemt sinds januari het aantal meldingen van mensen met een positieve coronatest, nagenoeg elke week toe", aldus het instituut.

1 uur geleden
Zuyderland sluit opnieuw operatiekamers om stijgende coronadrukte

HEERLEN (ANP) - Zuyderland sluit met ingang van dinsdag opnieuw vier operatiekamers in de ziekenhuizen van Heerlen en Sittard. Dat is nodig in verband met de stijging van het aantal coronapatienten in de ziekenhuizen en op de intensive cares. Personeel van de operatiekamers moet voor coronapati├źnten worden ingezet, meldt een woordvoerder van Zuyderland.

6 uur geleden
'Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie'

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de ziekenhuizen vraagt het personeel af te zien van vrije dagen in de meivakantie. Met name op de intensivecare- en Covid-afdelingen is de druk zo hoog dat verlof voor artsen en verpleegkundigen er nauwelijks in zit. Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen in onder meer Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg en Sittard.

10 uur geleden
45.000 inschrijvingen in twee uur voor proefreis Gran Canaria

RIJSWIJK (ANP) - In de eerste twee uur waarin het kon zijn bijna 45.000 inschrijvingen binnengekomen voor 180 plekken voor een proefreis naar Gran Canaria. Bij Corendon ging het om bijna 25.000 aanmeldingen voor de Fieldlab-reis, bij TUI om ruim 20.000. Bij beide touroperators, die elk 90 plekken hebben, stromen de aanmeldingen nog binnen.

1 dag geleden
EU licht optie voor 100 miljoen coronavaccins Pfizer/BioNTech

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie krijgt dit jaar geen 500 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, maar 600 miljoen. Brussel heeft een optie gelicht uit het oorspronkelijke contract, meldt BioNTech. Alom was al rekening gehouden met die optie voor nog eens 100 miljoen vaccins.

1 dag geleden
'Denemarken gaat mogelijk toch AstraZeneca toedienen'

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De Deense gezondheidsautoriteiten achten het mogelijk dat het uit de roulatie genomen vaccin van AstraZeneca toch wordt toegediend aan mensen die dat willen. Het land stopte afgelopen week als eerste helemaal met het middel omdat er aanwijzingen zouden zijn dat het in heel schaarse gevallen kan leiden tot bloedstolsels. Persbureau Ritzau meldt maandag echter dat de autoriteiten AstraZeneca wel zien zitten als vaccin voor mensen die op vrijwillige basis met het middel tegen corona inge├źnt willen worden.

1 dag geleden
Ook veel animo voor proefreis naar Gran Canaria

RIJSWIJK (ANP) - De inschrijvingen voor de tweede proefvakantie van Fieldlab naar Gran Canaria stromen binnen bij touroperators Corendon en TUI. Dat melden de twee bedrijven die de inschrijving maandag om 10.00 uur openden. Cijfers hebben ze nog niet.

1 dag geleden