Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM meldt vijf nieuwe sterfgevallen door coronavirus

RIVM meldt vijf nieuwe sterfgevallen door coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vijf meldingen over overleden coronapatiënten gekregen van de GGD'en in het land. Daarmee is het totale Nederlandse dodental gestegen tot 6095. Ziekenhuizen hebben drie nieuwe patiënten opgenomen die zijn besmet met het virus.

Maandag bleef het dodental gelijk. Het was de eerste dag sinds begin maart waarop het RIVM geen meldingen over sterfgevallen binnenkreeg. Overigens liggen die meldingen iets achter op de werkelijkheid, zeker net na het weekend. Als iemand op zaterdag of zondag overlijdt, komt dat vaak pas dinsdag terug in de rapportages van het RIVM.

Het instituut noemt het aannemelijk dat het werkelijke aantal overledenen hoger ligt. De officiële cijfers hebben alleen betrekking op mensen van wie vaststond dat ze het virus hadden opgelopen. Het aantal mensen bij wie het virus is vastgesteld, is met 70 gestegen tot 49.722.

Reproductiegetal

In de laatste rapportage komt het zogeheten reproductiegetal een fractie boven de 1 uit. Dit getal geeft weer hoeveel andere mensen gemiddeld door een patiënt worden besmet. Als het onder de 1 komt, dooft de verspreiding van het virus langzaam uit. Boven de 1 neemt de verspreiding juist toe. Het RIVM kijkt twee weken terug om een inschatting te maken van het reproductiegetal. Een recenter cijfer geeft het instituut niet, omdat dat niet betrouwbaar genoeg is. Het reproductiegetal is gebaseerd op het aantal ziekenhuisopnames.

Zoals bekend neemt het gezondheidsrisico toe naarmate mensen ouder zijn. Bijna 90 procent van de mensen die zijn overleden aan het virus was boven de 70 jaar.

Meer uit Gezond

Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

7 uur geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

10 uur geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

12 uur geleden
Dermatoloog: smeren moet meer in ons systeem komen

VENLO (ANP) - Het smeren van zonnebrandcrème zou net als tandenpoetsen en haren kammen een onderdeel moeten zijn van onze dagelijkse routine. Daarvoor pleit Karen van Poppelen, dermatoloog bij VieCuri Medisch Centrum. "Smeren zit nog niet in ons systeem, terwijl het aantal mensen met huidkanker hard toeneemt."

13 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

22 uur geleden
Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

1 dag geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

2 dagen geleden