Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM meldt fors meer positieve tests, aantal blijft schommelen

RIVM meldt fors meer positieve tests, aantal blijft schommelen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft flink schommelen. De afgelopen 24 uur zijn beduidend meer positieve coronatesten geregistreerd dan een dag eerder. Tussen dinsdag- en woensdagochtend heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4942 meldingen gekregen. Een dag eerder noteerde het instituut 4063 besmettingen en dat waren er juist weer fors minder dan maandag.

Het aantal van dinsdag is iets bijgesteld, in eerste instantie had het RIVM tien meldingen meer genoteerd.

Op maandag meldde het instituut iets meer dan 4600 gevallen, zondag bijna 5600. Het aantal meldingen schommelt de laatste weken voortdurend. Veel lijn lijkt er niet meer in te zitten. Het RIVM en de GGD hebben daar geen duidelijke verklaring voor.

Het RIVM benadrukt altijd meer waarde te hechten aan weekcijfers dan aan dagkoersen. In de laatste weekrapportage, die dinsdag verscheen, meldde het instituut dat in de afgelopen week 33.949 mensen een positief testresultaat hadden gekregen. Dit aantal lag 8 procent lager dan dat van een week eerder. Een week daarvoor bedroeg de afname slechts 2 procent.

66 meer sterfgevallen

Het RIVM meldde woensdag 66 aan corona gerelateerde sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, tussen een sterfgeval en de registratie kan enige tijd verstrijken. Het RIVM meldde dinsdag het overlijden van 62 coronapatiënten.

In de grote steden testen komen nog steeds de meeste gevallen aan het licht. Van alle gemeenten had Amsterdam met 296 gevallen tussen dinsdag- en woensdagochtend de meeste positieve testresultaten, gevolgd door Rotterdam met 283 gevallen. Den Haag telde 148 nieuwe besmettingen, Tilburg 102 en Utrecht 94.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 1 maand geleden
https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/pcr-test-overleeft-stortvloed-aan-kritiek-1.1718351

Meer uit Gezond

AstraZeneca: vaccin werkt wel bij veel 65-plussers

CAMBRIDGE/BERLIJN/BRUSSEL (ANP/RTR) - Berichten dat het vaccin van AstraZeneca maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is, zijn compleet onjuist. Dat stelt de Brits-Zweedse farmaceut in reactie op artikelen in Duitse media.

3 uur geleden
Moderna: ons vaccin werkt ook tegen nieuwe coronavarianten

CAMBRIDGE (ANP) - Het coronavaccin van Moderna werkt volgens de farmaceut ook tegen de Britse en de Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Het bedrijf concludeert dat na de eerste onderzoeken. De proefpersonen die het vaccin hebben gekregen, maken afweerstoffen aan die ook de beide mutaties te lijf kunnen gaan.

7 uur geleden
Kuipers keek 'met afgrijzen' naar relschoppers bij ziekenhuis

ROTTERDAM (ANP) - Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft "met afgrijzen" gekeken naar de relschoppers die zondagavond het ziekenhuis in Enschede belaagden.

8 uur geleden
Aantal opgenomen coronapatiënten opnieuw gestegen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets gestegen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2380 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 37 meer dan op zondag en 78 meer dan op zaterdag.

9 uur geleden
Minste coronagevallen sinds begin december

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 4129 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december.

10 uur geleden
Minister De Jonge: vaccinatietempo omlaag door minder leveranties

DEN HAAG (ANP) - Het tempo van vaccineren zal omlaag gaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder vaccins kan leveren. Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, die over de aanpak van het coronavirus gaat.

10 uur geleden
Ruim 100.000 mensen via GGD gevaccineerd tegen coronavirus

UTRECHT (ANP) - De regionale gezondheidsdiensten hebben tot nu toe meer dan 100.000 Nederlanders gevaccineerd tegen het coronavirus. Op zondag zijn 9821 mensen ingeënt en daarmee komt de teller op 106.886, meldt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland.

12 uur geleden