Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM meldt bijna 10.000 nieuwe coronagevallen minder dan vrijdag

RIVM meldt bijna 10.000 nieuwe coronagevallen minder dan vrijdag

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is zaterdag een stuk lager dan de dagen hiervoor. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn tussen vrijdag- en zaterdagochtend 60.083 nieuwe bevestigde besmettingen gemeld.

Vrijdag ging het nog om bijna 10.000 gevallen meer en donderdag en woensdag kwam het dagcijfer op ruim 74.000 gevallen per dag.

Afgelopen week werden er gemiddeld 67.903 nieuwe gevallen per dag geregistreerd. Dat zevendaags gemiddelde is iets lager dan vrijdag, dat toen nog 68.932 was.

In Amsterdam werden de meeste mensen positief getest: 2328. In Utrecht kwamen er 1396 nieuwe coronagevallen bij en in Rotterdam 1269. Daarna volgden Tilburg (1227), Den Haag (1155) en Groningen (1003). Op Vlieland werden de minste besmettingen vastgesteld, daar testten slechts drie mensen positief.

Het RIVM kreeg afgelopen etmaal melding van 11 nieuwe sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting. Dat wil niet zeggen dat al die mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden, want het duurt soms een tijdje voor een sterfgeval is doorgegeven aan het instituut.

Meer uit Gezond

LUMC: één prik tegen hondsdolheid is genoeg

LEIDEN (ANP) - Mensen die zich voor een reis laten vaccineren tegen hondsdolheid, hebben aan één prik genoeg. Ze zijn daarmee "net zo goed beschermd als met de huidige twee prikken", meldt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

4 uur geleden
Tweede Kamer wil verzorgingshuis terug voor ouderen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen moeten weer naar een soort zorgvoorziening kunnen tussen thuis en het verpleeghuis. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag een oproep aan het volgende kabinet om "werk te maken" van de herintroductie van zogenoemde verzorgingshuizen.

1 dag geleden
IKNL: steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen

UTRECHT (ANP) - Steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen, meldt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) dinsdag. In 2012 ging een kwart van het totale geneesmiddelenbudget naar middelen tegen kanker. In 2021 was dat meer dan de helft van de totale uitgaven. En de hoogte van het totale geneesmiddelenbudget stijgt ook.

1 dag geleden
Voedingscentrum: werkgevers kennen regels over kolven slecht

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zijn slecht op de hoogte van de regels over borstvoeding geven of kolven onder werktijd. Ook voldoen kolfruimtes op het werk over het algemeen niet aan de wettelijke eisen. Die conclusies trekt het Voedingscentrum op basis van een enquête onder ruim 800 leidinggevenden en mensen die over personeelszaken beslissen.

1 dag geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

2 dagen geleden
Nobelprijs Geneeskunde naar ontwikkelen mRNA-vaccins tegen corona

STOCKHOLM (ANP) - De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman. Zij krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek waardoor "effectieve mRNA-vaccins tegen covid-19" konden worden ontwikkeld.

2 dagen geleden
Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en FBZ vinden het eindbod gedaan voor de cao in de jeugdzorg onvoldoende. Met die boodschap gaan de vakbonden daarom maandag terug naar hun leden. Zij mogen vervolgens over dit eindbod van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland stemmen.

2 dagen geleden