Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM meldt 8 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

RIVM meldt 8 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds de virusuitbraak over zijn piek heen is. Het sterftecijfer is de afgelopen weken fors gedaald en bedraagt inmiddels nog maar een fractie van wat het was op het dieptepunt van de coronacrisis.

Ter vergelijking: op 31 maart, de dodelijkste dag van de pandemie tot nog toe, stierven zeker 175 Nederlanders aan het virus. Het relatief lage aantal overledenen dat maandag werd gemeld, kan overigens wel een vertekenend beeld geven. Sterfgevallen worden vaak pas na het weekend aan het RIVM doorgegeven door de GGD'en in het land en komen dan dinsdag terug in de statistieken. Ook overlijden mensen aan corona zonder te zijn getest, waardoor het werkelijke dodental sowieso hoger ligt dan de RIVM-cijfers laten zien.

Sinds het begin van de uitbraak in Nederland heeft het coronavirus nu zeker 5830 mensen het leven gekost. Van deze mensen was met een test aangetoond dat ze het virus hadden opgelopen.

Nieuwe patiënten

In Nederlandse ziekenhuizen zijn volgens de laatste cijfers ook slechts acht nieuwe coronapatiënten opgenomen. "De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken", constateert het RIVM nog eens.

De longziekte Covid-19, die door het virus wordt veroorzaakt, treft vooral ouderen en mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, diabetes of chronische longaandoeningen. De overgrote meerderheid van de overledenen was ouder dan 70 jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

7 uur geleden
Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Biotechnoloog Gilead Sciences heeft hoopvolle testresultaten behaald met zijn coronamedicijn remdesivir. Volgens het bedrijf blijkt uit klinische testen dat het sterfterisico van coronapatiënten met 62 procent is afgenomen na behandeling met remdesivir in vergelijking met standaardzorg.

10 uur geleden
'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

1 dag geleden
Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald van 103 naar 94. Het is de tweede keer dat het aantal onder de honderd komt. Ook afgelopen zaterdag lagen 94 mensen met het coronavirus in ziekenhuizen. Dit is het laagste aantal in maanden. Het gemiddelde ziekenhuis behandelt nu minder dan twee coronapatiënten.

2 dagen geleden
Waarschuwingsapp gaat CoronaMelder heten

DEN HAAG (ANP) - De coronawaarschuwingsapp waaraan het kabinet werkt, krijgt de naam CoronaMelder. Dat meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Of Nederland de app inderdaad gaat gebruiken, beslist het kabinet volgende week.

2 dagen geleden
'Een op de zes wil zich niet laten vaccineren tegen corona'

HILVERSUM (ANP) - Een op de zes mensen wil zich niet laten inenten als er een coronavaccin beschikbaar is. En bijna een kwart van de Nederlanders twijfelt of ze het zullen doen. Dat meldt EenVandaag op basis van een opiniepeiling onder ruim 35.000 mensen.

2 dagen geleden