Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM meldt 7833 coronabesmettingen, hoogste aantal in een week

RIVM meldt 7833 coronabesmettingen, hoogste aantal in een week

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn 7833 positieve coronatesten geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds vorige week donderdag. Die dag noteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ongeveer evenveel nieuwe besmettingen (7882).

Het aantal coronagevallen ligt een stuk hoger dan een etmaal eerder. Woensdag meldde het RIVM zo'n 6400 gevallen. In de afgelopen zeven dagen kregen in Nederland 46.872 mensen na een test te horen dat ze het virus bij zich dragen. Dat zijn er gemiddeld 6696 per dag.

Rotterdam telde van alle gemeenten opnieuw de meeste positieve tests in het afgelopen etmaal: 455. Amsterdam volgt met 265 nieuwe gevallen. In Den Haag kwamen 213 besmettingen aan het licht. Utrecht telde 173 positieve tests en Tilburg 116. Ook op regionaal niveau spant Rotterdam-Rijnmond de kroon met 882 gemelde besmettingen, in de provincie Utrecht waren er 616 besmettingen.

Het aantal aan corona gerelateerde sterfgevallen blijft relatief laag. Afgelopen etmaal werd het overlijden van 19 coronapatiënten gemeld aan het RIVM. Dat wil niet zeggen dat zij allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden, meldingen komen soms pas later binnen.

Sinds het begin van de uitbraak, ruim een jaar geleden, zijn in totaal ruim 1,3 miljoen Nederlanders positief getest. Het officiële dodental door corona staat op 16.701. De werkelijke aantallen liggen hoger.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag iets afgenomen vergeleken met een dag eerder. In totaal zijn nu 2428 patiënten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 62 minder dan op vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

16 uur geleden
RIVM: 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Bij het RIVM zijn tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er iets minder dan de 8946 gevallen van vrijdag. Donderdag was sprake van 8737 nieuwe besmettingsgevallen, woensdag waren het er met 5461 meldingen veel minder. Door een technische storing bij de GGD'en vielen de meldingen toen lager uit.

16 uur geleden
'Wereldwijd meer dan 3 miljoen doden door coronavirus'

PARIJS (ANP/AFP) - Het coronavirus heeft wereldwijd inmiddels aan meer dan 3 miljoen patiënten het leven gekost. Er overleden vorige week gemiddeld 12.000 mensen per dag aan een coronabesmetting, becijferde persbureau AFP.

20 uur geleden
Toch versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuispersoneel dat veel coronazorg levert, kan toch sneller geprikt worden. Eerder gingen versnelde vaccinaties met de AstraZeneca- of Janssen-vaccins niet door, vanwege mogelijke bijwerkingen.

1 dag geleden
Zwangere vrouwen in Verenigd Koninkrijk mogen gevaccineerd worden

LONDEN (ANP/RTR) - Zwangere vrouwen in het Verenigd Koninkrijk kunnen ingeënt worden met de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Uit Amerikaanse gegevens blijkt dat de twee vaccins veilig zijn voor zwangeren, motiveert de Britse gezondheidsautoriteit het advies.

1 dag geleden
Risicogroepen mogelijk eerder geprikt, patiëntenorganisaties blij

UTRECHT (ANP) - Patiëntenorganisaties zijn blij dat coronaminister Hugo de Jonge gaat kijken of mensen tussen 18 en 60 jaar met een verhoogd medisch risico mogelijk toch iets eerder kunnen worden ingeënt tegen corona. Het gaat om zo'n 1,1 miljoen mensen, aldus de organisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte Ieder(in).

1 dag geleden
Oordeel EMA over coronavaccin Janssen komt komende dinsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt komende dinsdag met conclusies in het onderzoek naar potentiële bijwerkingen van het Janssen-coronavaccin. Eerder was al bekend dat een oordeel over het vaccin volgende week zou komen, maar een precieze datum was nog niet genoemd.

1 dag geleden