Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM kan hoge aantallen coronagevallen niet verwerken

RIVM kan hoge aantallen coronagevallen niet verwerken

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt de afgelopen dagen zo veel nieuwe meldingen van coronagevallen, dat de systemen het niet meer aankunnen. In de afgelopen drie dagen zijn al ongeveer 27.000 positieve tests nog niet verwerkt. "Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen", meldt het instituut.

Wanneer een laboratorium vaststelt dat iemand het coronavirus onder de leden heeft, gaat de bevestiging naar de GGD. Van daaruit wordt het doorgegeven aan het RIVM. "Het lukt momenteel niet om het hoog aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en het doormelden aan het RIVM", meldt het RIVM

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 39.978 positieve testuitslagen geregistreerd. Dat is het op een na hoogste aantal ooit, na de ruim 42.000 gevallen van afgelopen maandag. Maar het werkelijke aantal was dus nog hoger.

Weektotaal boven de 250.000

In de afgelopen zeven dagen heeft het RIVM 255.689 positieve tests wel geregistreerd. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis komt het weektotaal boven de 250.000 uit. Gemiddeld komt het neer op 36.527 positieve tests per dag, weer een aanscherping van het record. Het gemiddelde stijgt voor de 23e dag op rij.

Amsterdam telde 2781 geregistreerde nieuwe gevallen, Utrecht 1428, Den Haag 1274 en Rotterdam 1079. Daarna volgen Enschede (820), Amersfoort (736) en Groningen (732).

8 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

volijke 4 maanden geleden
Gewoon framingtruukje om mensen het gevoel te geven dat het toch wel héél erg is allemaal, als het systeem het allemaal niet meer aankan, dan moeten we ons toch wel ernstig zorgen maken.
Zeeuw65 4 maanden geleden
Erg zorgelijk als het RIVM nog niet eens 37.000 besmettingen per dag aan kan en nu al problemen heeft. Uiteraard heeft het rijk niet de beste snelste computers maar vaak stokoude computers. En zeker aangezien er geschat word op een piek van 100.000 besmettingen per dag die we gaan krijgen. Zeker 80.000 maar mogelijk zelfs hoger. En dan loopt het nu al vast.
HdW 4 maanden geleden
Ik kijk uit naar de dag dat we gaan stoppen met tellen en cijfertjes bijhouden en publiceren. Het RIVM én de media maakt de bevolking ongerust en onnodig bang. Dit virus hangt nu eenmaal rond en daar gaan wij NIETS aan veranderen. Dus wen er maar aan i.p.v. steeds onderduiken!
Louis53 4 maanden geleden
Wat is het nut en de waarde nog deze tellingen nog?? Geboostert of genezen moet niet meer in quarantaine dus heeft testen ook geen enkele zin.
GebakkenBanaan 4 maanden geleden
Stop toch met deze onzin berichten, heeft totaal geen waarde.
Johan__ 4 maanden geleden
Wat is het nut van testen. Positief ? ja en ? voegt helemaal niets toe. Eerst waren het de doden op straat, toen de ic;s, nu de besmettingen. Ja doei!
schoffel 4 maanden geleden
Er is veel boosheid onder de bevolking!
C.J. de Loof 4 maanden geleden
Ja als je gaat testen wie er allemaal een snotneus heeft in Nederland dan kom je op forse getallen uit... De vraag is alleen wat schieten we er mee op? Ziekenhuizen lopen leeg, bezetting is niet hoger geweest dan voorgaande jaren. NIKS aan de hand ! Tijd voor OMT en kabinet om excuses te maken en alles te openen! Daarna parlementaire enquête of nog beter volkstribunaal! Er is gelogen, bedrogen en opgelicht daders moeten gestraft.

Meer uit Gezond

Oostenrijk meldt eerste besmetting met apenpokkenvirus

WENEN (ANP/RTR) - In Oostenrijk is zondag voor het eerst iemand positief getest op het apenpokkenvirus, bevestigen de lokale gezondheidsautoriteiten. Eerder op de dag meldde de Oostenrijkse omroep ORF al dat er een mogelijk geval van het apenpokkenvirus onderzocht werd. Het ging om een 35-jarige man uit de hoofdstad Wenen die in de nacht van zaterdag op zondag in een ziekenhuis is opgenomen. De man had symptomen die overeenkomen met die van het virus, zoals lichte koorts en blaasjes op de huid.

14 uur geleden
Tot drie weken quarantaine na contact met apenpokken-patiënt

BILTHOVEN (ANP) - De GGD vraagt mensen die contact hebben gehad met of in de buurt zijn geweest van iemand die positief testte op het apenpokkenvirus om tot drie weken in quarantaine te gaan. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, benadrukt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat er nog veel onduidelijk is over het virus.

15 uur geleden
Apenpokken tegengaan betekent vooral: patiënten isoleren

DEN HAAG (ANP) - De verspreiding van het apenpokkenvirus moet volgens gezondheidsdiensten en experts vooral worden tegengehouden door patiënten tijdig te isoleren. Vaccins die tegen het 'gewone' pokkenvirus zijn ontwikkeld, kunnen ook uitkomst bieden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt verder mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die het virus bij zich draagt aan om in quarantaine te gaan.

18 uur geleden
Meldplicht ingesteld voor besmettingen met apenpokkenvirus

DEN HAAG (ANP) - Het apenpokkenvirus is op advies van het RIVM aangemerkt als A-ziekte, wat betekent dat artsen verplicht zijn besmettingen of vermoedens daarvan direct te melden. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

1 dag geleden
Tweede geval van apenpokken in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is bij een tweede persoon in Nederland vastgesteld. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De tweede positieve testuitslag kwam zaterdag binnen, nadat op vrijdag ook al iemand het virus onder de leden bleek te hebben. Het RIVM geeft geen informatie over de beide patiënten.

1 dag geleden
Minister Kuipers verwacht meer gevallen van apenpokken

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verwacht dat meer Nederlanders besmet zullen raken met apenpokken. Vrijdag is het virus voor het eerst vastgesteld bij een persoon in Nederland, meldde het RIVM. De identiteit van de besmette persoon is niet bekendgemaakt.

2 dagen geleden
Apenpokkenvirus voor het eerst in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is voor het eerst in Nederland vastgesteld bij een persoon. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat geeft geen informatie over leeftijd, geslacht en woonplaats van de persoon. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

2 dagen geleden