Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM heeft nog geen cijfers over boosterprik per leeftijdsgroep

RIVM heeft nog geen cijfers over boosterprik per leeftijdsgroep

BILTHOVEN (ANP) - Het is nog niet bekend hoeveel ouderen, hoeveel vijftigers en hoeveel mensen van andere leeftijden een boosterprik tegen het coronavirus hebben gekregen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werkt aan een overzicht van de opkomst per leeftijdsgroep, maar dat is nog niet klaar.

Vertrekkend coronaminister Hugo de Jonge zei maandag dat het zetten van de boosterprikken sneller gaat dan verwacht, maar dat de opkomst nog verder omhoog kan. Volgens de minister zijn te weinig mensen de extra prik komen halen.

Voor de eerste en tweede prikken zijn die vaccinatiecijfers er wel. Zo heeft 92 procent van de mensen van 81 jaar en ouder minstens één prik gehad. De vaccinatiegraad is het hoogst onder mensen van 71 tot en met 90. Daar is 93 procent volledig gevaccineerd. Ouderen waren als eersten aan de beurt om een boosterprik te krijgen, omdat zij vanwege hun leeftijd het grootste risico lopen bij een coronabesmetting. Bovendien lijkt de bescherming van de vaccins bij hen het meest te zijn afgezwakt door de lange duur sinds de vorige prikken.

Onder 31- tot en met 40-jarigen is 75 procent volledig gevaccineerd en onder 18- tot en met 30-jarigen 72 procent. Zij zijn sinds kort aan de beurt voor de oppepprik. De vaccinatiegraad is met 66 procent het laagst onder 12- tot en met 17-jarigen. Zij kunnen nog geen boosterprik krijgen.

Meer uit Binnenland

Nederland stuurt boten, pompen en reddingsvesten naar Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Nederland stuurt twintig boten, vijftien waterpompen, ruim 180 reddingsvesten en ruim vijftig waadpakken naar het gebied in Oekraïne dat door de verwoesting van de Kachovka-dam is overstroomd. De hulpgoederen zijn beschikbaar gesteld door de waterschappen. Daarnaast stuurt de Nationale Reddingsbrigade ten minste twaalf reddingsboten.

1 uur geleden
Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

2 uur geleden
Ook BBB wil nu al koopkrachtplan horen van kabinet

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging sluit zich aan bij de oproep van de PvdA en GroenLinks aan het kabinet om al in de voorjaarsnota, die nu in de Tweede Kamer wordt behandeld, stappen te zetten om de koopkracht van kwetsbare huishoudens blijvend te verbeteren. Minister Sigrid Kaag (Financiën) en de coalitiepartijen willen het daar pas richting Prinsjesdag over gaan hebben.

2 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

3 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

3 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

4 uur geleden
Kamer niet te spreken over treinstoring en onderbreking Eurostar

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is kritisch op de aanpak van de treinstoring in Amsterdam afgelopen zondag. Ook zijn de Kamerleden niet te spreken over de maandenlange onderbreking van de treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, de Eurostar. Dat lieten zij donderdag aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) weten tijdens een debat over het spoor. De staatssecretaris vindt beide incidenten "geen goede reclame voor het spoor".

4 uur geleden