Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM: daling van aantal coronavirusdeeltjes in riool

RIVM: daling van aantal coronavirusdeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In het rioolwater zijn begin vorige week minder deeltjes van het coronavirus teruggevonden dan een week eerder. Ook meldden minder mensen via de zogeheten Infectieradar dat ze last hadden van verkoudheidsklachten, signaleert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Vorige week meldde het instituut al dat de top van de huidige coronagolf lijkt te zijn bereikt. Sinds vrijdag zijn de GGD'en ook gestopt met de coronateststraten. Voor het allerlaatst meldt het RIVM deze week daarom nog hoeveel mensen positief testten bij de GGD: dat waren er 2995. Daarmee is het aantal positieve wekelijkse tests terug naar het niveau van voor carnaval.

Het aantal nieuwe mensen dat wordt opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19 daalt ook licht. Op de intensive cares zijn afgelopen week maar 35 mensen opgenomen, tegenover 60 in de week daarvoor.

Meer uit Gezond

Vaccineren tegen polio in Gaza uitgesteld om aanhoudend geweld

GAZA-STAD (ANP) - De volgende ronde van een vaccinatiecampagne tegen polio in het noorden van de Gazastrook wordt noodgedwongen uitgesteld. De Wereldgezondheidsorganisatie noemt onder meer escalerend geweld, intense bombardementen en het uitblijven van humanitaire gevechtspauzes als redenen.

19 minuten geleden
Advies: bereid je voor op meer meldingen van seksueel geweld

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer mensen maken melding van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag en hun aantal zal de komende jaren blijven groeien. Omdat hulpinstanties vrezen de groei niet aan te kunnen moet de hulpverlening worden uitgebreid, vindt een belangrijke adviseur van het kabinet.

3 uur geleden
Werkdruk gehandicaptenzorg nog verder opgelopen, aldus bond

UTRECHT (ANP) - De werkdruk in de gehandicaptenzorg is volgens een meerderheid van de werknemers daar (64 procent) de laatste twee jaar nog verder opgelopen, zegt FNV Zorg & Welzijn. De bond hield een enquête onder 12.394 van zulke hulpverleners. Veel van de ondervraagden (37 procent) spelen met de gedachte de gehandicaptenzorg te verlaten.

20 uur geleden
RIVM blijft mpox-versie in gaten houden na eerste geval Duitsland

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijft de verspreiding van mpox in de gaten houden. Dit verandert niet nu een nieuwe variant van het virus voor het eerst in een buurland is vastgesteld. Duitsland bevestigde dinsdag het eerste geval van de clade Ib, die al langer rondgaat in Afrikaanse landen.

20 uur geleden
Eerste besmetting nieuwe mpox-variant in Duitsland

BERLIJN (ANP) - In Duitsland is een eerste besmetting vastgesteld met de nieuwe variant van mpox. Dat meldt het Robert Koch Instituut, dat stelt dat het mpoxgeval afgelopen vrijdag is waargenomen.

22 uur geleden
Longfonds: langer toelaten vervuilende wagens 'klap in gezicht'

AMERSFOORT (ANP) - "Een klap in het gezicht van de inwoners van grote steden", zo noemt directeur van het Longfonds Károly Illy de mogelijke Kamermeerderheid voor het blijven toestaan van bedrijfswagens met uitlaatgassen in de binnenstad. Een aantal steden wil vrachtauto's en bestelbusjes per 1 januari uit sommige wijken weren.

23 uur geleden
Meer ziekmeldingen bij begin herfst, vooral griepachtige klachten

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.

1 dag geleden