Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM: coronaregels in Noord-Nederland mogelijk eerder versoepelen

RIVM: coronaregels in Noord-Nederland mogelijk eerder versoepelen

DEN HAAG (ANP) - In het noorden van Nederland, waar veel minder mensen met het coronavirus zijn besmet dan elders, kunnen de coronamaatregelen mogelijk eerder worden versoepeld. De deskundigen die het kabinet adviseren over een uitweg uit de coronacrisis denken daarover na, zegt hun voorzitter Jaap van Dissel.

In Friesland, Groningen en Drenthe grijpt het virus tot dusver nog niet erg om zich heen. Het is er zelfs nog mogelijk om van nieuwe patiënten na te gaan van wie ze de ziekte hebben opgedaan. Dat is in andere delen van Nederland allang niet meer zo, waardoor strenge, ongerichte maatregelen nodig waren. Het kabinet hoopt met tests en opsporingsapps ook elders in het land weer naar die toestand terug te keren, zodat de samenleving weer op gang kan komen.

"Regionaal maatwerk" wordt "zeker" overwogen, zegt Van Dissel, die het zogeheten Outbreak Management Team voorzit. Dat heeft voordelen, al ziet hij ook nadelen. Zo ligt horecatoerisme op de loer. Van Dissel haalt aan hoe Nederlandse kroegen in de grensstreek werden overspoeld door Belgen toen daar de horeca moest sluiten.

Voorwaarde voor een eigen exitstrategie voor het noorden is dat er voor iedereen duidelijkheid moet zijn, zegt Van Dissel. "De communicatie moet helder kunnen zijn, dat is een belangrijk onderdeel van eventueel regiobeleid."

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

5 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

5 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

6 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

12 uur geleden
Schneiders blijft betrokken bij verandering politie-eenheden

DEN HAAG (ANP) - Oud-burgemeester Bernt Schneiders blijft toezien op de omvorming van de Landelijke Eenheid van de politie in twee eenheden. Onder zijn leiding heeft een commissie de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de problemen op de werkvloer en allerlei voorstellen gedaan om de werkcultuur en het leiderschap binnen dit cruciale onderdeel van de politieorganisatie te verbeteren. De commissie stopt, maar Schneiders blijft adviseren over de voortgang van de wijzigingen, schrijft justitieminister David van Weel in een Kamerbrief.

12 uur geleden