Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RIVM: 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd

RIVM: 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Bij het RIVM zijn tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er iets minder dan de 8946 gevallen van vrijdag. Donderdag was sprake van 8737 nieuwe besmettingsgevallen, woensdag waren het er met 5461 meldingen veel minder. Door een technische storing bij de GGD'en vielen de meldingen toen lager uit.

De 8336 nieuwe coronagevallen van het afgelopen etmaal zijn er een stuk meer dan het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 7581 ligt.

In het afgelopen etmaal zijn 31 sterfgevallen door corona gemeld. Het betekent niet per se dat deze patiënten in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas een tijdje later pas geregistreerd. Vrijdag waren er twaalf doden door corona. Sinds het begin van de vaccinatiecampagne is het aantal sterfgevallen flink gedaald, tot gemiddeld ruim twintig per dag afgelopen week.

Rotterdam telde tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend de meeste nieuwe gevallen. In de stad testten 419 inwoners positief. In Den Haag kwamen 303 besmettingen aan het licht en in Amsterdam werden 279 coronagevallen vastgesteld. Daarna volgen Utrecht (183) en Tilburg (124).

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,4 miljoen Nederlanders positief getest. Van bijna 17.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

waggel1 3 weken geleden
Moet ie ook nog ff de doden door het medische missers virus bij optellen. 17.000.a 18.000 per jaar. Hoor je ze nooit over.
gewoon ikke 3 weken geleden
Blablablabla: https://www.zeelandnet.nl/nieuws/minder-coronapatienten-opgenomen-in-ziekenhuizen-ANP170421121

Meer uit Gezond

7521 nieuwe coronagevallen, gemiddelde weer iets omhoog

BILTHOVEN (ANP) - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 7521 nieuwe coronagevallen geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn 51.545 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

21 uur geleden
Ruim veertig coronapatiënten minder in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - In de ziekenhuizen liggen 2478 coronapatiënten, 43 minder dan op vrijdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

21 uur geleden
'Investeer in vaccinatie in plaats van in toegangstesten'

NIJMEGEN (ANP) - In plaats van in toegangstesten zou de overheid moeten investeren in de vaccinatiestrategie voor de lange termijn, zegt vaccinoloog en emeritus hoogleraar Kindergeneeskunde Ronald de Groot tegen het ANP. Er wordt volgens hem nauwelijks onderzoek gedaan naar de werking van de coronavaccins op de langere termijn, terwijl het maar zeer de vraag is hoe lang de vaccins bescherming bieden.

1 dag geleden
De Jonge wil advies van RIVM over eerder inenten zwangere vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair zorgminister Hugo de Jonge wil weten of het verstandig is zwangere vrouwen voorrang te geven bij het vaccineren tegen corona. Hij heeft aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevraagd om uit te zoeken of zwangere vrouwen meer risico lopen op een ernstig verloop van een corona-infectie. Als dat het geval is, wil De Jonge weten of dat aanleiding is om zwangeren voorrang te geven bij het vaccineren.

1 dag geleden
Reproductiegetal coronavirus daalt nog verder

DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus verspreidt zich nog langzamer door Nederland. Het zogeheten reproductiegetal is verder gezakt, van 0,94 naar 0,93. In de voorgaande dagen stond het cijfer zelfs op 0,91 en dat is het laagste peil sinds eind januari.

1 dag geleden
WHO keurt Chinees coronavaccin Sinopharm wereldwijd goed

GENÈVE (ANP/RTR/DPA) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft voor het eerst een Chinees coronavaccin, dat van staatsbedrijf Sinopharm, goedgekeurd voor wereldwijd gebruik. Het gaat om een zogenoemde goedkeuring voor noodgevallen, waarmee het middel sneller kan worden ingezet dan na een langere procedure voor 'normaal' gebruik.

1 dag geleden
Definitief geen voetbalfans welkom bij laatste speelrondes

ZEIST (ANP) - Bij de resterende speelrondes in het betaalde voetbal zijn definitief geen supporters welkom. Dat is de uitkomst van het overleg dat het kabinet vrijdag voerde met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

1 dag geleden