Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ritje door nieuwe Blankenburgtunnel kost automobilist 1,45 euro

Ritje door nieuwe Blankenburgtunnel kost automobilist 1,45 euro

ROTTERDAM (ANP) - Een ritje door de nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland die eind dit jaar opengaat, kost een automobilist 1,45 euro per keer. Voor zware voertuigen zoals vrachtwagens wordt het tarief 8,70 euro. Dat maakte de RDW bekend op de dag dat de camera's werden opgehangen die nodig zijn voor de tolheffing.

Gebruikers van de Blankenburgverbinding hoeven niet te stoppen voor tolpoortjes, maar kunnen gewoon doorrijden. Camera's registreren het kenteken, waarna de eigenaar van het betreffende voertuig tol moet betalen. Dat kan per keer, maar ook via automatische afschrijving of een tegoed.

"Het verwerkingssysteem achter deze camera's bepaalt het tolbedrag op basis van het type voertuig, licht of zwaar", aldus Jan Strijk, directeur tolheffing bij de RDW. "De weggebruiker rijdt gewoon door en verliest geen tijd door wachtrijen. Betalen kan automatisch. We raden iedereen die vaker in de regio Rijnmond rijdt aan dat op tijd te regelen." Volgens Rijkswaterstaat is het heffen van tol nodig om een deel van de aanlegkosten terug te verdienen.

Nieuwe snelweg

Aanvankelijk waren de bedragen vastgesteld op 1,39 euro voor auto's en 8,35 euro voor vrachtwagens en andere zware voertuigen van meer dan 3500 kilogram. Die bedragen zijn na indexering iets verhoogd en worden jaarlijks geïndexeerd.

De Blankenburgverbinding, de nieuwe snelweg A24, loopt onder Het Scheur door en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Onderdeel van de snelweg is een tunnel van bijna 1 kilometer. In beide richtingen ligt een tunnelbuis met drie rijstroken.

De Blankenburgverbinding gaat in december open, maar wordt op 12 augustus al gebruikt door de wielrensters die meedoen aan de Tour de France Femmes. Zij rijden in de eerste etappe, van Rotterdam naar Den Haag, door de nieuwe tunnel.

Meer uit Binnenland

Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

11 minuten geleden
Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

2 uur geleden
Groninger opgepakt om maken 'bangalijst' en intimideren advocaat

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Groningen is opgepakt voor het maken van een bangalijst. Hij deelde privégegevens en foto's van jonge vrouwen en plaatste daar seksuele berichten bij. Ook zou hij hebben geprobeerd een advocaat die slachtoffers bijstond onder druk te zetten, zodat zij haar werk zou stoppen.

2 uur geleden
Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

2 uur geleden
KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

2 uur geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

2 uur geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

3 uur geleden