Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rijschoolhouders houden demonstratie tegen coronaregels

Rijschoolhouders houden demonstratie tegen coronaregels

RIJSWIJK (ANP) - Rijschoolhouders zijn dinsdag met ongeveer honderd auto's en een handjevol motoren bij een evenementenhal in Rijswijk samengekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen en te pleiten voor een snelle herstart van de rijlessen. Directeur Alexander Pechtold (53) van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) sprak de rijschoolhouders toe. Pechtold zei dat hij ze een hart onder de riem wilde steken en dat hij begrip heeft voor de moeilijke situatie waarin ze zitten.

Pechtold zei dat de rijschoolhouders met hun actie duidelijk maken "dat het water ze aan de lippen staat". Door de coronamaatregelen heeft het CBR grote achterstanden opgelopen bij de praktijkexamens voor het motor- en brommerrijbewijs. Pechtold zei dat het CBR de komende tijd honderd examinatoren extra wil aantrekken om de achterstanden weg te werken.

Verder riep hij de rijschoolhouders op om met hun leerlingen goed te overleggen en te bespreken of ze al toe zijn aan hun rijexamen. Hij legde uit dat het belangrijk is dat het percentage geslaagden omhoog gaat. Dat helpt bij het wegwerken van de achterstanden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Mogelijk vergoeding voor kinderopvang na stint-uitspraak rechter

GRONINGEN (ANP) - Kinderopvangorganisaties hebben een overwinning behaald in het dossier rond de stint en maken waarschijnlijk kans op een schadevergoeding. Een rechter in Groningen heeft geoordeeld dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat opnieuw moet kijken naar een besluit om de elektrische bolderkar definitief van de weg te halen.

4 uur geleden
Grapperhaus: geen opdracht van regering om ministers te vervolgen

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zal geen opdracht geven om de ministers en staatssecretarissen in de toeslagenaffaire rond de kinderopvang te vervolgen. Hij volgt daarmee het advies op van de procureur-generaal bij de Hoge Raad.

5 uur geleden
Kabinet gaat inlichtingenwet aanpassen na kritisch rapport

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten aanpassen na een kritisch rapport van een evaluatiecommissie. De aanbevelingen van de commissie worden overgenomen. Dat schrijven ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ank Bijleveld (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Horeca: openen terrassen staat hoog op lijstje kabinet

DEN HAAG (ANP) - Het openen van de terrassen staat "heel hoog" op het lijstje van het kabinet, maar of versoepelingen mogelijk zijn is volledig afhankelijk van de situatie van de virusuitbraak. Dit heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) te horen gekregen in een gesprek met betrokken ministers.

6 uur geleden
Europese toezichthouder positief over nog een coronageneesmiddel

AMSTERDAM (ANP) - De Europese toezichthouder voor medicijnen, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), is te spreken over een coronageneesmiddel dat is ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Eli Lilly. Dat combineert twee antilichamen voor de behandeling van mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Door het middel worden mensen blootgesteld aan minder virusdeeltjes in hun lichaam en lopen ze dus minder risico ernstig ziek te worden.

9 uur geleden
Twee ouderen slachtoffer van 'prikfraudeurs'

HEERJANSDAM (ANP) - Een 90-jarige en 83-jarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Heerjansdam zijn in januari en februari slachtoffer geworden van 'prikfraudeurs'. Er kwamen mensen aan de deur die zich voordeden als medewerkers van de GGD die een coronavaccin kwamen toedienen. De vrouwen lieten hen binnen en hebben volgens de politie 'een prik' gevoeld. Of de vrouwen daadwerkelijk zijn geïnjecteerd en met welke stof dan, is volgens een politiewoordvoerster nog in onderzoek. Ze spreekt van "een bizarre zaak" omdat er niets is ontvreemd uit de woningen en er evenmin moest worden betaald voor de vaccinatie.

9 uur geleden
Advies Hoge Raad: geen vervolging ministers toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - De procureur-generaal bij de Hoge Raad, Jos Silvis, ziet geen aanknopingspunten voor een strafrechtelijk onderzoek tegen ministers en staatssecretarissen in de toeslagenaffaire rond de kinderopvang.

9 uur geleden