Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Rijkste vrouw van Afrika' aangeklaagd wegens fraude

'Rijkste vrouw van Afrika' aangeklaagd wegens fraude

LUANDA (ANP/AFP) - De vrouw van wie wordt aangenomen dat ze de rijkste vrouw van Afrika is, Isabel dos Santos, is in haar land Angola beschuldigd van verduistering en witwassen. Dos Santos is de dochter van de voormalige president van Angola, José Eduardo dos Santos, die van 1979 tot in 2017 over het land heerste.

Hij maakte zijn dochter onder meer begin 2017 de baas bij staatsoliebedrijf Sonangol. Dit bedrijf is de belangrijkste bron van inkomsten van het delfstofrijke land. Isabel dos Santos zou er in circa anderhalf jaar een vermogen hebben weggesluisd.

Dos Santos zou in totaal circa 2 miljard euro hebben vergaard dankzij corruptie en vriendjespolitiek. Ze ligt al jaren onder vuur en woont in Londen. Ze zegt dat ze haar vermogen heeft verdiend door hard te werken en weerspreekt de beschuldigingen. De 46-jarige Dos Santos heeft brievenbusfirma's in Nederland waarmee ze haar internationale zaken regelt.

Meer uit Buitenland

Soldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

PARIJS (ANP) - Kort voor de Olympische Spelen in Parijs is in die stad een soldaat aangevallen met een mes, melden Franse media die zich baseren op politiebronnen. Volgens onbevestigde berichten zou de dader Allah Akbar hebben geschreeuwd. Het incident was bij het station Gare de l'Est.

11 minuten geleden
Team van Biden haalt uit naar Trumps keuze voor vicepresident

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het verkiezingsteam van de Amerikaanse president Joe Biden heeft de kandidaat van Donald Trump voor het vicepresidentschap, J.D. Vance, bestempeld als een uiterst rechtse extremist. Volgens het campagneteam ontkent Vance de uitslag van de verkiezingen van 2020, toen Trump verloor van Biden.

55 minuten geleden
Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

1 uur geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

1 uur geleden
Europese Commissie gaat Hongarije boycotten om reizen Orbán

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie geeft een ernstig en ongekend signaal af aan Hongarije dat het land te ver is gegaan met de recente reizen van premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. De commissie zal daarom de komende tijd de vergaderingen boycotten die Hongarije als EU-voorzitter in Boedapest organiseert.

2 uur geleden
Frans links blok verdeeld over wie premier moet worden

PARIJS (ANP) - Het Franse linkse blok dat eerder deze maand verrassend de parlementsverkiezingen won, is er nog niet in geslaagd gezamenlijk een premierskandidaat te kiezen. Het uiterst linkse La France Insoumise kondigde aan de onderhandelingen stop te zetten.

2 uur geleden
Twee dagen na aanslag op Trump begint Republikeins partijcongres

MILWAUKEE (ANP/DPA) - Twee dagen na de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump, is zijn Republikeinse Partij in Milwaukee aan een vierdaags partijcongres begonnen. Trump wordt er donderdag officieel gekozen tot Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november.

2 uur geleden