Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rijen op Schiphol reiken tot in de buitenlucht

Rijen op Schiphol reiken tot in de buitenlucht

SCHIPHOL (ANP) - Op luchthaven Schiphol zijn rijen tot in de buitenlucht ontstaan door de grote drukte dit pinksterweekend. Het vliegveld kampt dit voorjaarsseizoen met gebrek aan personeel waardoor de wachttijden voor passagiers flink oplopen. Schiphol zelf noemt de drukte op zaterdag behapbaar, maar er circuleren op sociale media ook berichten van ontevreden reizigers die uren moesten wachten.

"Ook voor vandaag geldt: het is een drukke dag. Er staan rijen en die lopen goed door", laat een woordvoerster van de luchthaven weten. "Het is druk, maar behapbaar."

Wegens de drukte tijdens het pinksterweekend is ook kantoorpersoneel ingezet om op de luchthaven de drukte in goede banen te leiden. Deze medewerkers helpen onder andere bij de controles van de vluchttijden van passagiers, die maximaal vier uur voor hun vlucht de vertrekhallen in mogen.

Annuleringen

Op Twitter schrijft een reiziger: "Ik geloofde niet in de hel tot dat ik op Schiphol aankwam vandaag". Bij het bericht staan foto's van lange rijen, zowel binnen als buiten de vertrekhallen.

Enkele reizigers van luchtvaartmaatschappij KLM van wie de vlucht is geannuleerd zijn boos omdat zij hier pas kort voor vertrek informatie over kregen.

Manager van professionele sporters René Cloo hoorde na zijn rit vanuit Zwolle pas op Schiphol dat zijn vlucht naar Boedapest was geannuleerd. "Het gaat grote zakelijke gevolgen hebben, naast de enorme kosten van circa 1500 euro die we voor deze reis hebben gemaakt", meldt Cloo via WhatsApp. Hij had rond de Champions League-finale handbal voor vrouwen in Hongarije zakelijke gesprekken gepland.

Vast

Facilitair projectleider Erik Freerks zegt vanuit Dublin al sinds vrijdagochtend "vast te zitten" in de Ierse hoofdstad door de annuleringen van KLM. Hij was zaterdagochtend al bezig zijn bagage in te checken op het vliegveld van Dublin toen hij hoorde dat de vlucht niet doorging, nadat zijn terugvlucht vrijdag ook al was gecanceld. "Het was triest om te zien, want het personeel hier wist ook van niets en was al bezig met inchecken", zegt hij in een telefoongesprek.

KLM, de grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol, kondigde aan dit pinksterweekend dagelijks tot wel 50 vluchten te schrappen om de drukte op de luchthaven beheersbaar te houden. De bewuste vluchten uit Dublin en naar Boedapest gingen niet door vanwege een ongunstige windrichting in combinatie met beperkte capaciteit op de landingsbanen, zegt een woordvoerder.

Niet voor iedereen was het echter een drama op Schiphol. "We waren goed voorbereid vanwege alle negatieve berichten. Maar de enorm lange rij liep snel door. En het viel me op dat de medewerkers zo vriendelijk bleven, zelfs bij een kleine storing bij de security", zegt HR-directeur Caroline van den Broek uit Haarlem voorafgaand aan haar vlucht naar het Italiaanse Bari.

Meer uit Binnenland

Duizenden mensen bezoeken asielzoekerscentra tijdens open dag

DEN HAAG (ANP) - Duizenden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een van de azc's die de deuren hadden opengezet tijdens een open dag. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze dag "zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving". De azc's zetten de deuren open op Burendag, een door het Oranjefonds georganiseerde dag.

10 uur geleden
COA: ook voldoende opvangplekken asielzoekers begin komende week

TER APEL (ANP) - De acute nood voor de opvang van asielzoekers is opgelost, zo meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zaterdagavond. Er is vanuit de gemeenten voldoende aanbod om iedereen een plek te bieden "om in ieder geval dit weekend en begin volgende week door te komen". Welke gemeenten specifiek hebben gereageerd op de oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) om meer plaatsen voor de opvang van asielzoekers beschikbaar te stellen is niet bekend.

11 uur geleden
COA verwacht dit weekeinde opvang voor alle asielzoekers

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat alle asielzoekers die zich melden dit weekeinde onderdak krijgen. Meerdere gemeenten hebben volgens het COA gereageerd op de oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) om meer plaatsen voor de opvang van asielzoekers beschikbaar te stellen.

14 uur geleden
Waarschuwing voor pinda's in kalfsvleeskroket van Aldi

DEN HAAG (ANP) - Mensen met een pinda-allergie moeten oppassen als ze onlangs kalfsvleeskroketten bij de Aldi hebben gekocht. Door een productiefout zijn er mogelijk kipsatékroketten in de verpakking terechtgekomen en bevatten ze pindapasta. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

15 uur geleden
Fremantle Highway aangekomen bij Damen voor ontmanteling

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagmiddag aangekomen bij Damen Shiprepair in de Botlek, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

16 uur geleden
Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

HEERLEN (ANP) - Ruim 3000 mensen hebben zaterdagmiddag in Heerlen gedemonstreerd voor het behoud van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in die Limburgse gemeente. Ze liepen van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan in Heerlen naar het ziekenhuis.

16 uur geleden
Honderden klimaatactivisten aangehouden op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdag 552 klimaatactivisten aangehouden die de A12 in Den Haag deels blokkeerden. Dat zijn er meer dan bij de wegblokkades van de afgelopen dagen: vrijdag werden ruim tweehonderd demonstranten opgepakt, de twee dagen daarvoor waren dat er rond de honderd.

17 uur geleden