Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rijen met wachtende klanten bij met name kledingwinkels en IKEA

Rijen met wachtende klanten bij met name kledingwinkels en IKEA

DEN HAAG (ANP) - Klanten hoeven vanaf woensdag geen afspraak meer te maken om te winkelen en dat zorgt voor extra drukte. In het centrum van de grote steden en bij IKEA in Barendrecht staan buiten rijen met wachtende klanten. Winkels mogen per 25 vierkante meter één klant ontvangen. Daardoor ontstaan in het centrum van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag vooral bij kledingwinkels buiten rijen met wachtende klanten. In de grote vier steden zijn er rijen bij onder meer Zara, Bershka, Primark, Pull&Bear, warenhuis TK Maxx, JD Sports, kledingketen Stradivarius, sneakerwinkel Snipes en Action.

Op de Grote Marktstraat in Den Haag, een brede winkelstraat waar onder meer De Bijenkorf en HEMA zijn gevestigd, hebben de meeste winkels voorzorgsmaatregelen genomen met hekken en tape op de grond. In de smalle Spuistraat in Den Haag staan vrijwel geen rijen, op twee winkels na waar sportkleding en -schoenen worden verkocht. De meeste mensen houden zich aan de aangegeven looprichting.

De situatie in de winkelstraten van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is vergelijkbaar. In Utrecht staat een flinke rij voor de Zara op Vredenburg en in Hoog Catharijne is het behoorlijk druk. Er is veel winkelend publiek waarbij het opvalt dat vooral vriendinnengroepen er een uitje van maken met veel tassen en een drankje en snack in de hand. Winkelpersoneel controleert of de rijen niet te lang worden. Mensen worden ook echt weggestuurd bij de Bershka.

Kalverstraat

In de Kalverstraat in Amsterdam zijn ook hoofdzakelijk jonge vrouwen aan het shoppen. Bij veel kledingwinkels staat een rij van ongeveer twintig mensen.

RTV Rijnmond meldt dat bij IKEA Barendrecht "honderden mensen in de rij staan". IKEA laat weten "alles in goede banen te leiden met onder meer dranghekken en borden die aangeven om 1,5 meter afstand te houden". Verder attenderen medewerkers van het meubelwarenhuis klanten erop om afstand te houden en zich aan de hygiënemaatregelen te houden. Als de wachttijd te lang wordt, zal IKEA de klanten vragen om op een later moment terug te komen. "We zijn zeven dagen per week open, dus als het erg druk wordt dan kunnen mensen beter een andere keer komen", laat een woordvoerster weten.

Medewerkers van Action en Blokker merken dat klanten blij zijn dat ze weer normaal kunnen komen winkelen. "We ontvangen veel positieve reacties", vertelt de woordvoerster van Blokker. "Het is drukker dan normaal, maar we blijven alert op het naleven van de voorwaarden waar we ons aan moeten houden." Medewerkers van Action kregen zelfs bloemen van een klant, die zo blij was dat de winkel weer zonder beperkingen open is. Volgens de woordvoerder van Action werd het in veel winkels vanaf 10.00 uur 's ochtends "aanzienlijk drukker".

Meer uit Binnenland

Treinverkeer A'dam rijdt weer, lag vanwege verhuizing ProRail plat

UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer rondom Amsterdam rijdt weer volgens dienstregeling. Dat heeft de NS vroeg in de ochtend gemeld, nadat het treinverkeer rond middernacht tijdelijk stil was gelegd vanwege de verhuizing van de Amsterdamse verkeersleidingspost van ProRail. Die was vanwege de grote storing vorig weekend uitgeweken naar Utrecht.

1 uur geleden
Schade door vuurwerk bij woning in Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Bij een woning in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoedelijk vuurwerk ontploft. De ontploffing heeft lichte schade veroorzaakt aan de brievenbus, meldt de politie. Het incident was aan de Maasdamsestraat in Schiedam-Zuid. De politie roept getuigen op zich te melden.

2 uur geleden
Tropische temperaturen verwacht in Nederland dit weekend

DEN HAAG (ANP) - In Nederland worden tropische temperaturen verwacht. Dit weekend kan het rond de 30 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied komt de voorspelling uit op rond de 25 graden.

2 uur geleden
Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

5 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

8 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

9 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

12 uur geleden