Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Richard Rogers, Britse ontwerper Centre Pompidou, overleden

Richard Rogers, Britse ontwerper Centre Pompidou, overleden

LONDEN (ANP) - De Britse topontwerper Richard Rogers is op 88-jarige leeftijd overleden, melden diverse buitenlandse media. Zijn zoon, Roo Rogers, heeft dat volgens The New York Times bevestigd. Waaraan hij is overleden, is niet bekendgemaakt.

Samen met Renzo Piano ontwierp Rogers Centre Pompidou, het toonaangevende centrum voor moderne kunst in Parijs. Het museum met zijn kleurrijke pijpen en buizen aan de gevel behoort tot de belangrijkste attracties van Parijs en werd in 1977 geopend. Het centrum bezit met meer dan 100.000 werken een van de belangrijkste collecties van moderne en hedendaagse kunst.

Rogers wordt volgens de BBC beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijkste architecten ter wereld. Hij ontwierp onder meer de Millennium Dome in Londen, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg en terminals van het Britse vliegveld Heathrow en luchthaven Barajas in Madrid. In 2007 kreeg Rogers de Pritzker Architectuurprijs, de hoogste internationale onderscheiding voor architecten. In 1991 werd hij geridderd.

Meer uit Buitenland

EU-hof: hervorming rechterlijke macht in Polen schendt EU-recht

LUXEMBURG (ANP) - De hervorming van de rechterlijke macht die Polen in 2019 invoerde, schendt het EU-recht. Die hervorming is zelfs een achteruitgang wat de rechtsstaat betreft, oordeelt het Europees Hof van Justitie.

1 uur geleden
CNN: Oekraïne heeft netwerk in Rusland voor sabotageacties

MOSKOU (ANP) - Oekraïne heeft in Rusland een netwerk opgezet van sympathisanten en experts die sabotageacties moeten uitvoeren, zeggen ingewijden tegen nieuwszender CNN. De bronnen zouden zich baseren op Amerikaanse inlichtingen en stellen dat Oekraïne ook drones verstrekt om aanvallen mee uit te voeren.

1 uur geleden
Kremlin: nep-Poetin op de radio na hack

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een radiotoespraak waarin de Russische president Vladimir Poetin zijn landgenoten waarschuwt voor een Oekraïense invasie van Rusland, is nep. Dat zegt het Kremlin, dat hackers verantwoordelijk houdt voor het uitzenden van de speech.

2 uur geleden
WHO wil Europese coronareispas als model voor rest van de wereld

BRUSSEL (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat het Europese coronareisbewijs delen met de rest van de wereld. Het digitale certificaat heeft zich volgens de WHO en de Europese Unie bewezen tijdens de corona-epidemie. Het zou bij een volgende pandemie veel breder dienst kunnen doen, maar er ook bij kunnen helpen dat bijvoorbeeld vluchtelingen bij hun medische gegevens kunnen.

2 uur geleden
Britse premier meldt flinke afname illegale migratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft een succes geclaimd bij de aanpak van illegale migratie. Hij meldt een afname "van bijna 90 procent" van het aantal Albanese migranten dat in kleine bootjes arriveert in het Verenigd Koninkrijk. Het totale aantal illegale oversteken via het Kanaal zou in enkele maanden tijd met 20 procent zijn verminderd.

4 uur geleden
Wagner-baas: Oekraïne herovert dorp in de buurt van Bachmoet

BACHMOET (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Oekraïense troepen hebben een deel van het dorpje Berchivka ten noorden van de stad Bachmoet heroverd. Dat stelt Jevgeni Prigozjin, de baas van Wagner. Ook Oekraïense autoriteiten zeggen terrein te winnen in de omgeving van Bachmoet.

5 uur geleden
VS geven beelden vrij van incident met oorlogsschepen bij Taiwan

TAIPEI (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en China maken elkaar verwijten over een incident met oorlogsschepen uit de twee landen in de Straat van Taiwan. De Amerikaanse marine publiceerde een video met beelden van de "onveilige interactie". Een Chinees schip zou de Amerikaanse torpedobootjager USS Chung-Hoon hebben afgesneden.

5 uur geleden