Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Richard de Mos niet beschikbaar als wethouder in Den Haag

Richard de Mos niet beschikbaar als wethouder in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Richard de Mos, oprichter en leider van de grootste partij in Den Haag, is niet beschikbaar om wethouder te worden. Hij zegt dat hij daarmee tegemoet wil komen aan de bezwaren van andere partijen. Die willen niet met hem in een college, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan ambtelijke corruptie toen hij eerder wethouder was. Het Openbaar Ministerie doet daar nog onderzoek naar.

De partij van De Mos, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, kreeg deze week de meeste stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna 31.000 Hagenaars stemden op de partij, die daardoor steeg van acht naar negen zetels.

Vier jaar geleden won de partij ook. De Mos werd toen wethouder, net als partijgenoot Rachid Guernaoui. Na ruim een jaar deed de Rijksrecherche een inval bij de kantoren van De Mos en Guernaoui op het stadhuis en bij hen thuis. Als wethouders zouden ze bevriende ondernemers hebben geholpen met vergunningen in ruil voor donaties. De Mos en Guernaoui zeggen dat ze onschuldig zijn. Vanwege de verdenkingen viel de Haagse coalitie uiteen en belandde Hart voor Den Haag in de oppositie.

Het huidige college boekte ook winst. D66 ging van zes naar acht zetels en is nu de tweede partij in de hofstad. VVD (7), GroenLinks (5), CDA (3) en PvdA (3) bleven even groot. Daarmee behielden de collegepartijen hun meerderheid. Ze zouden dus zonder De Mos verder kunnen besturen.

Meer uit Binnenland

Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

3 uur geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

5 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

6 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

6 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

7 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

7 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

8 uur geleden