Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: justitie VS onderzoekt Tesla om misleiding Autopilot

Reuters: justitie VS onderzoekt Tesla om misleiding Autopilot

WASHINGTON (ANP/RTR) - Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, melden drie ingewijden aan persbureau Reuters. In het land zijn honderden ongelukken gebeurd met het rijhulpsysteem Autopilot, waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen.

Tesla heeft altijd gezegd dat het rijhulpsysteem niet de bestuurder vervangt en dat die altijd moet opletten en de handen aan het stuur moet houden. Justitie onderzoekt beweringen van Tesla en topman Elon Musk die suggereren dat de auto's wel zelfstandig kunnen rijden.

Ook beurswaakhond SEC buigt zich volgens een van de bronnen over Tesla's verklaringen aan aandeelhouders over de rijhulpsystemen. De SEC wilde niet reageren tegenover Reuters. Tesla en justitie wilden ook niets zeggen. De elektrische autofabrikant heeft in december in de VS meer dan 2 miljoen auto's met het rijhulpsysteem teruggeroepen.

Meer uit Financieel

Werkloosheid in eurozone daalt licht

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in april iets gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid vorige maand uit op 6,4 procent, tegen 6,5 procent een jaar eerder. Vergeleken met maart dit jaar nam de werkloosheid ook licht af.

31 minuten geleden
Zwitserse horlogemakers profiteren van vraag uit VS en Japan

BIEL (ANP/BLOOMBERG) - De export van Zwitserse horloges, met bekende merken als Rolex, Swatch, Omega, Patek Philippe en Breitling, boekte in april een verrassende stijging. Een heropleving van de vraag naar dure polsklokken in de Verenigde Staten en Japan compenseerde de aanhoudende zwakke vraag uit China.

44 minuten geleden
Google steekt 2 miljard in datacenter en clouddiensten Maleisië

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Google wil 2 miljard dollar steken in zijn activiteiten in Maleisië. Het geld wordt onder meer gebruikt voor het ontwikkelen van zijn eerste datacenter in dat land en voor clouddiensten, meldt moederbedrijf Alphabet. Het is volgens het concern de grootste investering die het ooit heeft gedaan in Maleisië.

1 uur geleden
Chinese regering heft ban op Australisch rundvlees op

CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - China beëindigt de importheffingen op Australisch rundvlees. De Australische regering heeft dit te horen gekregen. Rundvlees was een van de Australische exportproducten die in 2020 getroffen werden door Chinese sancties.

2 uur geleden
Thuisbezorgd-eigenaar stijgt op Damrak na deal met Amazon

AMSTERDAM (ANP) - Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway behoorde donderdag tot de stijgers op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat Amazon de samenwerking met de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub wil uitbreiden. Het webwinkelconcern had al een belang van 4 procent in het Amerikaanse dochterbedrijf van Just Eat Takeaway.

2 uur geleden
Amazon breidt samenwerking met Just Eat Takeway-dochter Grubhub uit

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Amazon breidt de samenwerking met de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub uit. Klanten van Grubhub, onderdeel van het in Amsterdam gevestigde Just Eat Takeaway, kunnen voortaan ook maaltijden bestellen via de website en app van Amazon Prime.

2 uur geleden
Stroomverbruik India naar record door extreme hittegolf

NEW DELHI (ANP/RTR) - Het stroomverbruik in India is naar een record gestegen, omdat een groot deel van het land gebukt gaat onder een extreme hittegolf en mensen verkoeling zoeken door bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren.

2 uur geleden