Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's kwam vier jaar geleden al met zijn autopilotsoftware FSD. Maar dit moet nog beschikbaar worden in China, ondanks dat dit tegenwoordig een van de belangrijkste markten is van het bedrijf.

Tesla kampt de laatste tijd met tegenvallende verkopen, onder meer door felle concurrentie in China. Rivaliserende Chinese autofabrikanten zoals Xpeng proberen daarbij een voordeel ten opzichte van Tesla te behalen door zelf met software voor zelfrijdende auto's te komen.

Gegevens

Musk zou ook goedkeuring willen van de Chinese autoriteiten om in het Aziatische land verzamelde gegevens naar het buitenland te mogen sturen. Daarmee kan Tesla dan algoritmen trainen voor zijn technologie voor autonoom rijden.

Naar welke landen Musk op reis gaat, wordt scherp in de gaten gehouden in de financiële wereld. Onlangs stelde hij een bezoek aan India nog uit in verband met "verplichtingen" bij Tesla. Niet veel later kwam naar buiten dat Tesla de prijzen van Tesla's in China en de VS verlaagde om de verkopen aan te jagen.

De autofabrikant maakte onlangs ook bekend wereldwijd meer dan 10 procent van de banen te schrappen.

Meer uit Financieel

Hotels Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Hotels en woningverhuurders in Parijs verlagen hun prijzen weer na eerdere flinke verhogingen. Met de prijsstijgingen hoopten zij te profiteren van de Olympische Spelen, die in juli en augustus in de Franse hoofdstad worden gehouden. Maar de hoge bedragen leken toeristen af te schrikken, veel hotelkamers en woningen staan tijdens het evenement nog leeg.

35 minuten geleden
LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk merkrecht

DEN HAAG (ANP) - LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, sleept een Nederlander in een kort geding voor de rechter. Volgens het Deense speelgoedbedrijf maakt hij inbreuk op het merkrecht. Het gaat om de eigenaar van HA Bricks, een Nederlands bedrijf dat treinreplica's van LEGO-stenen maakt om die vervolgens te verkopen.

1 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na mogelijke deal met OpenAI

NEW YORK (ANP) - Apple stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Volgens persbureau Bloomberg is het techconcern dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer de iPhone van Apple. Het aandeel Apple steeg 1 procent. Microsoft, een grote investeerder van OpenAI, verloor 0,3 procent.

2 uur geleden
Blokker leent 35 miljoen euro van Amerikaanse geldschieter

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen Blokker krijgt een lening van 35 miljoen euro van de Amerikaanse geldschieter Gordon Brothers. Dat zegt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group bij BNR Nieuwsradio. Eerder deze maand kondigde het bedrijf, dat ook achter winkelketens als Intertoys en Miniso zit, al aan dat Blokker financiering had gevonden voor de komende drie jaar. Maar het exacte bedrag was toen nog niet bekend.

3 uur geleden
EU legt Booking strenge regels op om 'poortwachtersrol'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt ook Booking.com de strenge regels op die gelden voor grote internetbedrijven als Google, Apple en Amazon. Het boekingsplatform voor bijvoorbeeld hotels heeft net zo'n poortwachtersrol als deze internetreuzen, vindt de EU. En dat schept verplichtingen.

5 uur geleden
Schiphol, KLM en Marechaussee kijken tevreden terug op meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee zijn "tevreden" dat de meivakantie zonder grote problemen is verlopen. "Dankzij de goede doorstroming hebben de meeste reizigers waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hoe ontzettend druk het is geweest", zegt Patricia Vitalis, directeur luchthavenoperaties bij Schiphol.

5 uur geleden
Bloomberg: moederbedrijf FlixBus wil naar aandelenbeurs

MÜNCHEN (ANP) - Flix, de Duitse moeder van busbedrijf FlixBus, is van plan naar de aandelenbeurs te gaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Naar verluidt wil Flix in de eerste week van juni de plannen bekendmaken en die maand de sprong naar de aandelenmarkt wagen.

5 uur geleden