Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: Deutsche Bahn werkt aan 'noodplan' om kosten te besparen

Reuters: Deutsche Bahn werkt aan 'noodplan' om kosten te besparen

BERLIJN (ANP) - Deutsche Bahn werkt aan een soort noodplan om kosten te besparen en zo de miljardenverliezen bij het Duitse staatsspoorbedrijf tegen te gaan. Dat melden bronnen bij Deutsche Bahn aan persbureau Reuters. Vorig jaar leed de maatschappij een verlies van 2,4 miljard euro, ook is er een schuld van 34 miljard euro.

Volgens de ingewijden wordt gesproken over een "noodrem" bij de kosten binnen Deutsche Bahn. Er wordt nu gewerkt aan plannen waarbij het aannemen van nieuw personeel voortaan specifiek moet worden goedgekeurd door het hogere management. Ook moet in alle uitgaven gesneden worden, waaronder zakenreizen door personeel. Naar verluidt kan volgende week hier al een besluit over worden genomen door het bestuur van Deutsche Bahn.

De ingreep zou niet gelden voor het logistieke dochterbedrijf DB Schenker dat momenteel te koop staat.

Deutsche Bahn had vorig jaar en ook dit jaar te maken met een reeks stakingen. Ook zag het bedrijf de loonkosten voor personeel flink stijgen, net als de rentekosten. Daarnaast zijn de schulden toegenomen om zo de enorme investeringen in de vernieuwing van verouderde infrastructuur en spoor te financieren.

Meer uit Financieel

Air France-KLM wil in kosten snijden na fors kwartaalverlies

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM wil de kosten terugdringen nadat het luchtvaartconcern over de eerste drie maanden een verlies van bijna een half miljard euro heeft gerapporteerd. Zo wil het bedrijf onder meer voorlopig geen nieuw ondersteunend personeel aannemen. Ook moeten de overheadkosten, de kosten voor het draaiende houden van de onderneming, omlaag. Of er ook banen moeten verdwijnen, is niet bekend.

2 minuten geleden
OpenAI mag artikelen Financial Times gebruiken voor ChatGPT

SAN FRANCISCO (ANP/DPA) - De populaire chatbot ChatGPT wordt in de toekomst ook getraind met artikelen uit de Britse zakenkrant Financial Times. Dat meldde ChatGPT-moederbedrijf OpenAI. De ontwikkelaar van toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een licentieovereenkomst gesloten met de krant.

22 minuten geleden
Air France-KLM daalt op Damrak na kwartaalverlies

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM behoorde dinsdag tot de dalers op de Amsterdamse beurs. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis. Het verlies had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Daardoor moest de luchtvaartmaatschappij reizigers compenseren. Ook kwam er minder omzet uit de vrachtdivisie van het concern. Het aandeel verloor bijna 4 procent.

23 minuten geleden
Lufthansa kondigt kostenbesparingen aan na verlies door stakingen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Lufthansa gaat snijden in de kosten. Het Duitse luchtvaartconcern ziet zich hiertoe genoodzaakt door aanhoudende stakingen eerder dit jaar in Duitsland.

55 minuten geleden
Aandacht voor resultaten Air France-KLM op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis. Het verlies had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Daardoor moest KLM reizigers compenseren.

1 uur geleden
Air France-KLM boekt grootste kwartaalverlies sinds coronacrisis

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM heeft over het eerste kwartaal een verlies geleden van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste kwartaalverlies sinds het eerste kwartaal van 2022, rond het einde van de coronacrisis. Het negatieve resultaat had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Ook kwam er minder omzet uit de vrachtdivisie van het concern.

1 uur geleden
Adidas profiteert van populariteit Samba en Gazelle-schoen

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - De populariteit van klassieke Adidas-schoenmodellen zoals Samba, Gazelle en Campus heeft ertoe geleid dat het Duitse sportartikelenmerk in de eerste drie maanden meer heeft verkocht. Het bedrijf profiteert van de hype rondom het merk en wil nu indruk gaan maken met nieuwe producten.

1 uur geleden