Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: China legt Ant Group boete van ruim miljard dollar op

Reuters: China legt Ant Group boete van ruim miljard dollar op

HANGZHOU (ANP) - De Chinese autoriteiten zijn van plan een boete van meer dan 1 miljard dollar op te leggen aan Ant Group, het financiële dochterbedrijf van het Chinese webwinkelconcern Alibaba. De Chinese centrale bank bereidt de boete voor, die naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar zal worden opgelegd. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden. Ant Group en de centrale bank hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Met de boete komt mogelijk een einde aan de jarenlange campagne van de Chinese regering om de machtspositie van grote techbedrijven als Alibaba en Ant Group in het land aan te pakken via hoge kartelboetes en onderzoeken naar belastingontwijking en misbruik van gebruikersgegevens. De Chinese autoriteiten pakten ook de oprichter van Alibaba, Jack Ma, aan. Ma verdween in het najaar van 2020 maandenlang van de radar nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.

Ook moest Alibaba de beursgang van zijn financiële divisie Ant Group in 2020 op het laatste moment afblazen en openden de Chinese toezichthouders een kartelonderzoek naar het concern. Ma heeft zich sindsdien nog maar zelden in het openbaar laten zien en is niet langer betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering van Alibaba.

In juli dit jaar herhaalde Alibaba dat Ma nog altijd van plan is "zijn directe en indirecte economische belangen" in Ant Group in de loop van de tijd terug te brengen van de huidige 50,5 procent tot slechts 8,8 procent. Ant Group heeft in de tussentijd zijn activiteiten geherstructureerd, het management opgeschud en zijn kapitaalpositie versterkt. Ook heeft het bedrijf het aantal consumentenleningen teruggedrongen.

Ant Group wacht ook nog altijd op de goedkeuring van zijn aanvraag voor een vergunning voor een financiële houdstermaatschappij (holding). Met een dergelijke vergunning zou Ant Group meer gereguleerd worden als een bank, met veel strikter toezicht van de overheid. Dat is volgens Beijing een noodzakelijke stap om het voortbestaan van het bedrijf te verzekeren.

Meer uit Financieel

Randstad Nederland bezorgd over aanhoudend krappe arbeidsmarkt

DIEMEN (ANP) - Topman Jeroen Tiel van Randstad Nederland is "heel benieuwd" naar het regeringsprogramma dat het nieuwe kabinet naar verwachting in september presenteert, omdat hij zich zorgen maakt over de aanhoudende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens Tiel geeft het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet "niet veel richting" aan een oplossing daarvoor.

36 minuten geleden
Onderzoek: 53.000 woningen door ombouw leegstaande kantoren

AMSTERDAM (ANP) - Het ombouwen van leegstaande kantoren kan zorgen voor wel 53.000 extra woningen in Nederland. Dat meldt datavastgoedbedrijf Matrixian in een onderzoek. Daarbij werd gekeken naar de leegstand van kantoorruimtes en bijbehorende bestemmingsplannen. Volgens Matrixian kan de transformatie van leegstaande kantoren dan ook helpen bij het oplossen van de woningnood.

49 minuten geleden
Esprit begint faillissementsprocedure voor Nederlandse tak

AMSTERDAM (ANP) - Modemerk Esprit is een faillissementsprocedure begonnen voor zijn Nederlandse tak. Volgens een verklaring van het moederbedrijf Esprit Holdings beschikt het onderdeel niet over voldoende middelen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Of de rond de dertig Nederlandse winkels, veelal franchisezaken, open kunnen blijven, is niet duidelijk. De Nederlandse webshop van Esprit is nog in de lucht.

1 uur geleden
Telegram passeert 950 miljoen gebruikers en start eigen appstore

DUBAI (ANP) - Berichtendienst Telegram telt nu meer dan 950 miljoen gebruikers, schrijft oprichter Pavel Doerov maandag op zijn Telegram-kanaal. In maart had de dienst nog iets meer dan 900 miljoen gebruikers. Daarmee is Telegram een stapje dichter bij het doel om dit jaar nog een miljard gebruikers te hebben. Ook plant het bedrijf achter Telegram een eigen appstore te beginnen, die deze maand beschikbaar moet zijn.

2 uur geleden
Porsche kampt met tekorten aan aluminiumonderdelen

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Porsche heeft te kampen met een tekort aan aluminiumonderdelen voor zijn auto's door de overstroming van een productiefaciliteit van een belangrijke Europese toeleverancier. Dat tekort hindert de productie, waardoor Porsche verwacht dat de omzet dit jaar lager zal uitvallen dan eerder gedacht.

3 uur geleden
Verfmaker AkzoNobel bij dalers op Damrak na publicatie cijfers

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel behoorde dinsdag tot de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak. De fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen zal uitkomen. Het aandeel werd daarop 4 procent lager gezet. Het bedrijf kampt met hogere kosten. Volgens AkzoNobel worden maatregelen genomen om de kosten te verlagen.

3 uur geleden
Delta Air Lines vreest nog enkele dagen impact van computerstoring

ATLANTA (ANP/RTR) - Delta Air Lines verwacht dat het nog enkele dagen duurt voordat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is hersteld van de wereldwijde computerstoring die vrijdag vluchten over de hele wereld in de war bracht. Sinds vrijdag zijn al meer dan 4000 Delta-vluchten geannuleerd. Delta heeft nog altijd last van de storing, die bij veel andere maatschappijen inmiddels niet meer voor problemen zorgt.

3 uur geleden