Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: Amazon krijgt groen licht van EU voor overname MGM

Reuters: Amazon krijgt groen licht van EU voor overname MGM

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie lijkt geen bezwaren te hebben tegen de overname van filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) door Amazon. Bronnen meldden aan persbureau Reuters dat de mededingingsautoriteit van de Europese Unie onvoorwaardelijk akkoord gaat met de deal waarmee een bedrag van 8,5 miljard dollar is gemoeid.

De overname van MGM werd in mei vorig jaar aangekondigd. Met de deal krijgt Amazon onder andere de rechten in handen van de James Bond-filmreeks. Volgens Amazon kan de bijna honderd jaar oude filmstudio een belangrijke rol spelen bij de grote vraag naar streamingcontent.

Het webwinkelconcern heeft met Prime Video al een eigen videostreamingdienst. Daarmee is het in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met andere diensten als Netflix en Disney+. MGM heeft ook licenties voor videogames, wat de inspanningen van Amazon op dat gebied ten goede zou kunnen komen.

De Europese Commissie, die op 15 maart een besluit moet nemen over de deal, weigerde tegen Reuters commentaar te geven. Amazon zei op zijn beurt dat de afronding van de transactie afhankelijk is van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke voorwaarden. Ook in de Verenigde Staten loopt er een onderzoek naar de deal. De toezichthoudende Federal Trade Commission (FTC) zei eerder de overname uitgebreid te zullen onderzoeken. Ook daarover wordt deze maand naar verwachting meer bekend.

Meer uit Financieel

ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

32 minuten geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

32 minuten geleden
AI-hausse levert chipontwerper Nvidia opnieuw recordomzet op

SANTA CLARA (ANP) - Chipontwikkelaar Nvidia heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw fors opgevoerd. Het bedrijf staat bekend als de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen. Nu veel techbedrijven in een race zijn verwikkeld om de geavanceerdste AI-modellen te ontwikkelen, boekt Nvidia recordresultaten.

1 uur geleden
Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

2 uur geleden
Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt 136 miljoen in Haarlemse locatie

HAARLEM (ANP) - Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt de komende twee jaar 136 miljoen euro in zijn vestigingen in Haarlem. Het geld gaat onder andere naar de faciliteit waar een groot aantal medicijnen op verschillende manieren kunnen worden verpakt. Ook investeert MSD in de vaccinproductie in de Noord-Hollandse stad.

2 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam sluit licht lager, Heijmans stijgt hard

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers op het Damrak waren in afwachting van de kwartaalcijfers van chipbedrijf Nvidia in de Verenigde Staten en de notulen van de Fed. Bouwbedrijf Heijmans bewoog sterk na de publicatie van nieuwe financiële doelstellingen.

6 uur geleden
Oud-ING-bankier Roland Boekhout nieuwe topman Volksbank

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft in Roland Boekhout zijn nieuwe topbestuurder gevonden. Hij is de opvolger van Martijn Gribnau, die eind vorig jaar afzag van een tweede termijn als hoogste bestuurder van het bedrijf achter SNS en ASN Bank. Boekhout deed onder andere bij ING veel ervaring op als manager in de bankensector.

6 uur geleden