Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: Amazon krijgt groen licht van EU voor overname MGM

Reuters: Amazon krijgt groen licht van EU voor overname MGM

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie lijkt geen bezwaren te hebben tegen de overname van filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) door Amazon. Bronnen meldden aan persbureau Reuters dat de mededingingsautoriteit van de Europese Unie onvoorwaardelijk akkoord gaat met de deal waarmee een bedrag van 8,5 miljard dollar is gemoeid.

De overname van MGM werd in mei vorig jaar aangekondigd. Met de deal krijgt Amazon onder andere de rechten in handen van de James Bond-filmreeks. Volgens Amazon kan de bijna honderd jaar oude filmstudio een belangrijke rol spelen bij de grote vraag naar streamingcontent.

Het webwinkelconcern heeft met Prime Video al een eigen videostreamingdienst. Daarmee is het in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met andere diensten als Netflix en Disney+. MGM heeft ook licenties voor videogames, wat de inspanningen van Amazon op dat gebied ten goede zou kunnen komen.

De Europese Commissie, die op 15 maart een besluit moet nemen over de deal, weigerde tegen Reuters commentaar te geven. Amazon zei op zijn beurt dat de afronding van de transactie afhankelijk is van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke voorwaarden. Ook in de Verenigde Staten loopt er een onderzoek naar de deal. De toezichthoudende Federal Trade Commission (FTC) zei eerder de overname uitgebreid te zullen onderzoeken. Ook daarover wordt deze maand naar verwachting meer bekend.

Meer uit Financieel

HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

33 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

52 minuten geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden
Bonden akkoord met Schiphol over verlenging urentoeslag in 2024

SCHIPHOL (ANP) - Schoonmakers en beveiligers op Schiphol blijven ook volgend jaar recht houden op een toeslag, heeft de luchthaven afgesproken met vakbonden. Deze bedraagt tot 1 september 1,40 euro per uur. Daarna gaat het tot het einde van 2024 om 70 eurocent per uur. "Met behoud van de toeslag slaan we twee vliegen in één klap: werknemers kunnen hun dagelijkse boodschappen blijven betalen en Schiphol prijst zichzelf niet uit de markt als werkplek", stelt FNV-bestuurder Jaap de Bie.

3 uur geleden