Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Retailers Gap en Foot Locker bij sterkste stijgers op Wall Street

Retailers Gap en Foot Locker bij sterkste stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse retailers Gap en Foot Locker behoorden vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, na goed ontvangen resultaten. Kledingverkoper Gap, die naast de Gap-winkels ook eigenaar is van modezaken als Banana Republic, Athleta en Old Navy, wist afgelopen kwartaal weer terug te keren naar winst, na een verlies een jaar geleden.

Ook de verkopen van Gap vielen hoger uit dan verwacht. Het concern temperde wel de verwachtingen voor het belangrijke feestdagenseizoen, maar het aandeel werd desondanks ruim 9 procent hoger gezet. Foot Locker deed het nog beter en kreeg er 13,5 procent bij. De sportschoenenketen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

De stemming op Wall Street was eveneens positief. Beleggers schoven de rentezorgen even aan de kant na de recente verliesbeurten. De rentevrees laaide eerder deze week weer op nadat beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank hadden gewaarschuwd dat het nog te vroeg is om over te stappen op kleinere renteverhogingen in de strijd tegen de hoge inflatie.

Applied Materials

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,6 procent hoger op 33.729 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3972 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,5 procent bij tot 11.201 punten.

Applied Materials steeg 2,2 procent. De chiptoeleverancier boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht, ondanks de eerdere waarschuwing voor de negatieve impact van de strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Ook de verwachting voor het huidige kwartaal viel hoger uit dan beleggers en analisten hadden verwacht.

Sterke prestaties

Palo Alto Networks dikte 10 procent aan. Het cyberbeveiligingsbedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar dankzij de sterke prestaties in het afgelopen kwartaal.

Ook de resultaten van de Amerikaanse discountketen Ross Stores (plus 15,6 procent) vielen in de smaak bij beleggers.

JD.com

JD.com daalde 2,2 procent. Het Chinese webwinkelconcern, dat ook een notering heeft op Wall Street, zag de omzet afgelopen kwartaal stijgen en boekte weer winst, na een verlies in een dezelfde periode een jaar geleden. Het bedrijf profiteerde onder meer van de coronalockdowns in China waardoor meer online werd gewinkeld.

De euro was 1,0350 dollar waard, tegen 1,0326 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 4 procent minder op 78,33 dollar. Brentolie werd 3,5 procent goedkoper op 86,68 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eurocommissaris ziet brede steun voor langer toestaan glyfosaat

STRAATSBURG (ANP) - De grote meerderheid van EU-landen steunt het langer toestaan van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, zegt de Europese Commissie. Daarmee zou de verlenging die zij voorstelt vrijwel verzekerd zijn. De "overgrote meerderheid" van de lidstaten ziet volgens Eurocommissaris Stella Kyriakides geen reden om het bestrijdingsmiddel aan banden te leggen.

12 minuten geleden
Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

51 minuten geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

1 uur geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

1 uur geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

1 uur geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

1 uur geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

1 uur geleden