Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

NEW YORK (ANP) - Target behoorde woensdag tot de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen zag de kwartaalwinst met bijna 90 procent dalen vanwege maatregelen om overtollige voorraden kwijt te raken. Target had zijn verwachtingen afgelopen kwartaal al eerder verlaagd, maar presteerde desondanks toch nog slechter dan kenners hadden verwacht. De totale omzet nam wel licht toe dankzij prijsverhogingen. Het aandeel verloor bijna 5 procent.

Dinsdag lieten de winkelbedrijven, waaronder Target, stevige koerswinsten zien op Wall Street dankzij beter dan verwachte kwartaalberichten van supermarktconcern Walmart en bouwmarktketen Home Depot. Doe-het-zelf-concern Lowe's, dat voorbeurs met cijfers kwam, dikte 1,5 procent aan. Het bedrijf boekte meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen.

Beleggers reageerden daarnaast op de Amerikaanse winkelverkopen. Die waren in juli even hoog als in de voorgaande maand, terwijl economen op een lichte stijging hadden gerekend.

Renteverhogingen

Ook wordt nog uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven. Bij de vergaderingsnotulen zal vooral worden gelet op signalen van de centrale bankiers over de omvang van toekomstige renteverhogingen om de inflatie te beteugelen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent lager op 33.975 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4273 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,9 procent tot 12.981 punten.

Manchester United

De Engelse voetbalclub Manchester United, die een notering heeft in New York, steeg 4,1 procent. Miljardair en Tesla-topman Elon Musk liet op Twitter weten Manchester United te kopen. Later verduidelijkte de rijkste man ter wereld echter dat het gaat om een langlopende grap op de berichtendiensten en dat hij geen sportteams koopt.

Bed Bath & Beyond zette de opmars voort en klom 38 procent. De winkelketen voor huishoudelijke artikelen werd een dag eerder al bijna een derde meer waard. Particuliere beleggers die actief zijn op sociale media storten zich massaal op het aandeel nadat bekend werd dat GameStop-voorzitter Ryan Cohan met opties speculeert op een koersstijging van het aandeel. Zijn gamewinkelketen was eerder zelf onderdeel van een soortgelijke hype onder hobbybeleggers.

De euro was 1,0164 dollar waard, tegen 1,0192 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent in prijs tot 87,12 dollar. Brent-olie kostte 0,3 procent meer op 92,58 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

3 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

3 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

4 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

6 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

6 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

7 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

7 uur geleden