Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

NEW YORK (ANP) - Target behoorde woensdag tot de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen zag de kwartaalwinst met bijna 90 procent dalen vanwege maatregelen om overtollige voorraden kwijt te raken. Target had zijn verwachtingen afgelopen kwartaal al eerder verlaagd, maar presteerde desondanks toch nog slechter dan kenners hadden verwacht. De totale omzet nam wel licht toe dankzij prijsverhogingen. Het aandeel verloor bijna 5 procent.

Dinsdag lieten de winkelbedrijven, waaronder Target, stevige koerswinsten zien op Wall Street dankzij beter dan verwachte kwartaalberichten van supermarktconcern Walmart en bouwmarktketen Home Depot. Doe-het-zelf-concern Lowe's, dat voorbeurs met cijfers kwam, dikte 1,5 procent aan. Het bedrijf boekte meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen.

Beleggers reageerden daarnaast op de Amerikaanse winkelverkopen. Die waren in juli even hoog als in de voorgaande maand, terwijl economen op een lichte stijging hadden gerekend.

Renteverhogingen

Ook wordt nog uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven. Bij de vergaderingsnotulen zal vooral worden gelet op signalen van de centrale bankiers over de omvang van toekomstige renteverhogingen om de inflatie te beteugelen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent lager op 33.975 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4273 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,9 procent tot 12.981 punten.

Manchester United

De Engelse voetbalclub Manchester United, die een notering heeft in New York, steeg 4,1 procent. Miljardair en Tesla-topman Elon Musk liet op Twitter weten Manchester United te kopen. Later verduidelijkte de rijkste man ter wereld echter dat het gaat om een langlopende grap op de berichtendiensten en dat hij geen sportteams koopt.

Bed Bath & Beyond zette de opmars voort en klom 38 procent. De winkelketen voor huishoudelijke artikelen werd een dag eerder al bijna een derde meer waard. Particuliere beleggers die actief zijn op sociale media storten zich massaal op het aandeel nadat bekend werd dat GameStop-voorzitter Ryan Cohan met opties speculeert op een koersstijging van het aandeel. Zijn gamewinkelketen was eerder zelf onderdeel van een soortgelijke hype onder hobbybeleggers.

De euro was 1,0164 dollar waard, tegen 1,0192 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent in prijs tot 87,12 dollar. Brent-olie kostte 0,3 procent meer op 92,58 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

2 uur geleden
Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

BONN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

3 uur geleden
IEA-topman waarschuwt OPEC+ om hogere olieprijzen en inflatie

PARIJS (ANP) - Topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwt de landen van oliekartel OPEC+ dat ze voorzichtig moeten zijn met maatregelen om de olieprijzen aan te jagen, omdat daardoor de inflatie ook weer gestuwd kan worden. Dat kan dan weer negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus de IEA-topman in een interview met persbureau Bloomberg.

5 uur geleden
Chipbedrijf Besi verder omhoog op Damrak, AEX scherpt record aan

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf Besi was vrijdag opnieuw een stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam, na de flinke plus een dag eerder. De AEX-index scherpte daarnaast zijn recordstand verder aan. De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 brak eerder deze week al voor het eerst door de grens van 900 punten.

7 uur geleden
Flinke daling consumentenvertrouwen in VS

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten is deze maand flink gedaald door zorgen bij huishoudens over een hogere inflatie. Dat meldt de Universiteit van Michigan in een voorlopige schatting.

8 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret bij stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenmarkten in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Volgens topman Martin Waters slaan de nieuwe collecties aan bij klanten en verbeteren de verkooptrends voor zowel het merk Victoria's Secret als de PINK-kledinglijn. Het aandeel werd daarop ruim 8 procent hoger gezet.

9 uur geleden
Duitse bouwvakkers willen staken voor hoger loon

FRANKFURT (ANP/DPA) - Duitse bouwvakkers zijn van plan volgende week te staken om eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Dat heeft de grote vakbond IG BAU bekendgemaakt. De eerste werkonderbreking moet maandag beginnen in de deelstaat Nedersaksen. Daarna moet ook elders in Duitsland gestaakt worden.

9 uur geleden