Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Resultaten Rémy Cointreau herstellen door groei in VS en China

Resultaten Rémy Cointreau herstellen door groei in VS en China

PARIJS (ANP) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar minder last gehad van de coronacrisis dan verwacht. Nog altijd is er sprake van een stevige daling van de operationele winst, maar die is minder fors dan eerder voorspeld. Onder meer in de Verenigde Staten en China werd de nodige sterke drank gekocht.

De operationele winst daalde in het eerste halfjaar met 22,5 procent. De omzet van de maker van Rémy Martin-cognac en Cointreau-likeur viel in de zes maanden eindigend in september 16,4 procent lager uit.

De cognactak zag in het tweede kwartaal een verbetering ten opzichte van het eerste, doordat in de VS thuis meer drank werd geconsumeerd. Ook profiteerde de producent van een herstellende markt in China. Dat was onder meer te merken aan de stijgende verkopen tijdens het maanfestival in september, dat volop gevierd werd. Verder was er wat verbetering van de verkopen in de Benelux zichtbaar. Wel vielen tegelijkertijd veel inkomsten weg omdat er nauwelijks internationale reizigers waren en dus ook bijna geen drank verkocht werd in taxfreewinkels.

Toch werd er op forsere dalingen gerekend. Zo werd eerder voorspeld dat de winst met meer dan 26 procent zou dalen. Rémy Cointreau verwacht in het tweede halfjaar, dat bij de drankenfabrikant in oktober is begonnen, een "sterk herstel". De verbeterende verkopen in de VS en China moeten daarvoor zorgen.

Meer uit Financieel

IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

1 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

2 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

21 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

23 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

1 dag geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

1 dag geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 dag geleden