Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Resultaten Heineken in teken van heropening horeca

Resultaten Heineken in teken van heropening horeca

AMSTERDAM (ANP) - Bierbrouwer Heineken opent maandag de boeken over het tweede kwartaal en laat daarbij naar verwachting goede resultaten zien. Het concern dat in Nederland achter merken als Heineken, Amstel en Brand zit, had in de coronacrisis veel last van de sluiting van horeca in veel landen. In grote delen van Europa en de Verenigde Staten gingen cafés en restaurants in de afgelopen periode juist weer open.

Daardoor is Heineken minder afhankelijk van de thuisdrinker in die regio's. Bovendien waren mensen ook voorzichtiger met het uitnodigen van mensen tijdens lockdowns en werd er dus minder gezamenlijk gedronken. Analisten rekenen er daarom op dat in het tweede kwartaal Heineken weer groei heeft laten zien.

Vooral in Europa had de horeca het zwaar, maar is in de afgelopen maanden veel meer mogelijk geworden. Ook in de VS kregen cafés, restaurants en hotels het weer drukker, maar waren er ook minder importrestricties vanuit Mexico, waar Heineken brouwerijen heeft.

Toch blijven er ook vraagtekens voor het bedrijf. Zo stijgen de kosten voor grondstoffen wereldwijd al enige tijd en beleggers zullen dus willen weten hoe het met de prijsdruk bij Heineken gaat. Ook dreigen door de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus nieuwe horecasluitingen.

Meer uit Financieel

Duitse autotoeleverancier Bosch schrapt 1500 banen

STUTTGART (ANP/AFP/DPA) - Het Duitse industrieconcern Bosch gaat in eigen land 1500 banen schrappen bij de tak die versnellingsbakken maakt. Bosch wijst daarbij op de overgang naar elektrisch rijden, maar ook op de zwakkere economie en gestegen kosten.

26 minuten geleden
Pensioenfondsen roepen Tesla op arbeidsrechten te respecteren

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Een groep Scandinavische pensioenfondsen stuurt deze week een gezamenlijke brief naar Tesla. Daarin zullen ze de Amerikaanse elektrische autofabrikant oproepen om collectieve onderhandelingen voor zijn werknemers in Scandinavië te respecteren. Dat meldde het Deense pensioenfonds PFA maandag.

37 minuten geleden
Studie: een op vijf exporteurs verwacht volgend jaar minder omzet

ZOETERMEER (ANP) - Exporteurs hebben niet al te hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar. Bijna de helft van de handels- en productiebedrijven denkt dat de omzet gelijk zal blijven, terwijl een op de vijf een krimp voorziet. Dat meldt ondernemersvereniging evofenedex, die samen met kredietverzekeraar Atradius onderzoek deed naar de internationale handel in november.

1 uur geleden
Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

2 uur geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

2 uur geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

2 uur geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

3 uur geleden