Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Resultaten Air France-KLM centraal op drukke beursdag

Resultaten Air France-KLM centraal op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen nog altijd een fors verlies. Ook vastgoedfonds WDP en roestvrijstaalmaker Aperam kwamen met cijfers. Buiten het Damrak openen grote Europese bedrijven als BNP Paribas, Renault, EssilorLuxottica en UniCredit de boeken. Naast de stroom van bedrijfsresultaten wordt uitgekeken naar de cijfers over de economische groei en de inflatie van de eurozone.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een lager begin van de laatste handelsdag van juli. Ook elders in Europa lijken de beurzen met minnen te openen. In de Aziatische regio lieten de belangrijkste aandelenmarkten vrijdag stevige verliezen zien. De Nikkei in Tokio sloot de week af met een min van 1,8 procent. De Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds ruim 2 procent. De Chinese technologiebedrijven, die donderdag nog een stevig herstel lieten zien, kregen opnieuw rake klappen.

Air France-KLM leed in het tweede kwartaal een verlies van bijna 1,5 miljard euro. Wel ziet de luchtvaartcombinatie lichtpunten, want de boekingen lopen deze zomer weer binnen nu Europeanen op vakantie willen en gevaccineerde Amerikanen welkom zijn in de Europese Unie. In het derde kwartaal, met de belangrijke zomermaanden juli en augustus, vliegt Air France-KLM naar verwachting op 60 tot 70 procent van de capaciteit van voor de pandemie.

Euronext

Aperam zag de nettowinst bijna verdubbelen in het tweede kwartaal dankzij een gunstige prijsontwikkeling. Topman Timoteo Di Maulo verwacht dat de positieve trend ook in de tweede jaarhelft wordt voortgezet. Daarnaast gaat Aperam voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. WDP verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar na een stijging van de winst in de eerste jaarhelft. Ook gaat de vastgoedinvesteerder meer dividend uitkeren.

Euronext kwam ook met cijfers. De beursuitbater boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst. De exploitant van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel, Lissabon, Oslo, Dublin en sinds enige tijd ook Milaan zag in het tweede kwartaal een recordaantal van 62 beursgangen. De beurs in Amsterdam is daarbij een populaire markt voor zogenoemde spacs, oftewel lege beurshulzen die zijn opgezet om te investeren in andere bedrijven of overnames te doen.

De euro was 1,1880 dollar waard, tegen 1,1885 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 73,07 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 75,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Zware verliezen op Amsterdamse beurs door recessievrees

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam beleeft woensdag een slechte dag nu de vrees voor een wereldwijde recessie steeds groter wordt. De AEX-index noteerde diep in de min, met aandelen die doorgaans sterk meebewegen met economische krimp of groei als grootste verliezers. Ook chipbedrijven daalden hard na tegenvallend nieuws over de nieuwste iPhones van Apple.

19 minuten geleden
Duits consumentenvertrouwen naar nieuw dieptepunt

NEURENBERG (ANP/RTR) - Het consumentenvertrouwen in Duitsland is naar een nieuw dieptepunt gezakt door zorgen bij huishoudens over de hoge inflatie, energiecrisis en een economische recessie. Volgens marktonderzoeker GfK zakt de vertrouwensindex nu al vier maanden op rij naar nieuwe dieptepunten.

2 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam begint fors lager, gas wordt duurder

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een fors verlies aan de handelsdag begonnen. Wereldwijd nemen de zorgen over een recessie toe, mede door de renteverhogingen van centrale banken. De prijs voor aardgas in Europa steeg opnieuw hard na nieuws over de vermeende sabotage aan gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2.

3 uur geleden
Recessievrees centraal op nieuwe handelsdag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen in Europa staat woensdag in het teken van de vrees voor een recessie en de oplopende spanningen op de gasmarkt. Door alle onzekerheid vluchten beleggers op de valutamarkten naar de veilig geachte dollar, waardoor veel andere munten aan waarde verliezen. In Amsterdam kwamen supermarktconcern Ahold Delhaize, biotechnoloog Pharming en vastgoedinvesteerder Wereldhave met nieuws.

4 uur geleden
Forse verliezen op Aziatische beurzen, handel in Eisai stilgelegd

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië zijn woensdag hard gezakt. Beleggers blijven op hun hoede voor een recessie en renteverhogingen, waardoor ook de beurzen in New York na een aanvankelijke winst voornamelijk terrein verloren.

5 uur geleden
Zitting in bodemprocedure KHN tegen Staat over coronaschade

DEN HAAG (ANP) - Bij de rechtbank in Den Haag vindt woensdag een zitting plaats in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangespannen tegen de Staat over de schade door de coronacrisis. KHN wil dat de overheid horecaondernemers volledig vergoedt voor de schade die ze hebben geleden door de pandemie.

9 uur geleden
Zitting in bodemprocedure KHN tegen Staat over coronaschade

DEN HAAG (ANP) - Bij de rechtbank in Den Haag vindt woensdag een zitting plaats in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangespannen tegen de Staat over de schade door de coronacrisis. KHN wil dat de overheid horecaondernemers volledig vergoedt voor de schade die ze hebben geleden door de pandemie.

9 uur geleden