Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Resultaten Air France-KLM centraal op drukke beursdag

Resultaten Air France-KLM centraal op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen nog altijd een fors verlies. Ook vastgoedfonds WDP en roestvrijstaalmaker Aperam kwamen met cijfers. Buiten het Damrak openen grote Europese bedrijven als BNP Paribas, Renault, EssilorLuxottica en UniCredit de boeken. Naast de stroom van bedrijfsresultaten wordt uitgekeken naar de cijfers over de economische groei en de inflatie van de eurozone.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een lager begin van de laatste handelsdag van juli. Ook elders in Europa lijken de beurzen met minnen te openen. In de Aziatische regio lieten de belangrijkste aandelenmarkten vrijdag stevige verliezen zien. De Nikkei in Tokio sloot de week af met een min van 1,8 procent. De Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds ruim 2 procent. De Chinese technologiebedrijven, die donderdag nog een stevig herstel lieten zien, kregen opnieuw rake klappen.

Air France-KLM leed in het tweede kwartaal een verlies van bijna 1,5 miljard euro. Wel ziet de luchtvaartcombinatie lichtpunten, want de boekingen lopen deze zomer weer binnen nu Europeanen op vakantie willen en gevaccineerde Amerikanen welkom zijn in de Europese Unie. In het derde kwartaal, met de belangrijke zomermaanden juli en augustus, vliegt Air France-KLM naar verwachting op 60 tot 70 procent van de capaciteit van voor de pandemie.

Euronext

Aperam zag de nettowinst bijna verdubbelen in het tweede kwartaal dankzij een gunstige prijsontwikkeling. Topman Timoteo Di Maulo verwacht dat de positieve trend ook in de tweede jaarhelft wordt voortgezet. Daarnaast gaat Aperam voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. WDP verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar na een stijging van de winst in de eerste jaarhelft. Ook gaat de vastgoedinvesteerder meer dividend uitkeren.

Euronext kwam ook met cijfers. De beursuitbater boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst. De exploitant van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel, Lissabon, Oslo, Dublin en sinds enige tijd ook Milaan zag in het tweede kwartaal een recordaantal van 62 beursgangen. De beurs in Amsterdam is daarbij een populaire markt voor zogenoemde spacs, oftewel lege beurshulzen die zijn opgezet om te investeren in andere bedrijven of overnames te doen.

De euro was 1,1880 dollar waard, tegen 1,1885 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 73,07 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 75,52 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Vliegmaatschappijen willen niet opdraaien voor tekorten Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen willen niet opdraaien voor alle tekorten die luchthaven Schiphol de afgelopen twee jaar als gevolg van de crisis heeft opgelopen. Dat zegt belangengroep van luchtvaartmaatschappijen Barin. Die loopt daarmee vooruit op nieuwe gesprekken met de luchthavenexploitant over de ophanden zijnde verhoging van de haventarieven.

18 minuten geleden
Bitcoin zakt kortstondig tot onder de 40.000 dollar

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunt bitcoin zakte eerder op woensdag voor het eerst sinds augustus kortstondig tot onder de 40.000 dollar, omgerekend ruim 34.000 euro, maar veerde daarna weer op. De munt verloor de voorbije dagen aan waarde na toenemende kritiek van toezichthouders. Het positieve sentiment op de wereldwijde markten zorgde er evenwel voor dat de dip tot onder de 40.000 dollar van korte duur was.

1 uur geleden
Damrak verder omhoog op belangrijke Fed-dag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging woensdag verder vooruit na het stevige herstel een dag eerder. Beleggers letten vooral op de Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen.

1 uur geleden
VS doen nog geen toezegging aan Britten over vrijhandelsakkoord

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog geen toezeggingen gedaan over een vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. Volgens Biden is de kwestie alleen besproken tijdens een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson, die op bezoek was in het Witte Huis.

2 uur geleden
Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber lijkt dicht bij het moment dat het Amerikaanse bedrijf eindelijk echt winstgevend is. In een nieuwe prognose houdt Uber er rekening mee dat dit in het huidige derde kwartaal voor het eerst sinds de beursgang in 2019 kan gaan gebeuren. Dat is vroeger dan eerder werd gedacht.

2 uur geleden
Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa

AMSTERDAM (ANP) - De ondernemingsraden van RTL Nederland en Talpa staan achter de voorgenomen fusie van de twee mediabedrijven. Na het positieve advies van de personeelsvertegenwoordigers hebben de bedrijven definitief hun handtekening gezet onder de deal, die in juni werd aangekondigd. Voor de fusie is nog wel toestemming van markttoezichthouders nodig. RTL en Talpa verwachten dat het hele proces in de eerste helft van volgend jaar is afgerond.

2 uur geleden
Beurshandel in teken rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral naar de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen. De lager dan verwachte inflatie in augustus biedt de Fed mogelijk wat speelruimte om nog even te wachten met het terugdraaien van de coronasteun.

2 uur geleden