Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Republikeinse senator wil FBI-onderzoek naar demonstranten

Republikeinse senator wil FBI-onderzoek naar demonstranten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Rand Paul heeft vrijdag opgeroepen tot een onderzoek door de federale politiedienst FBI naar de demonstranten die hem en andere Republikeinen zouden hebben bedreigd. De bedreigingen zouden zijn geuit nadat de aanwezigen donderdagavond het Witte Huis verlieten. Daar had president Donald Trump zojuist een speech gehouden om de nominatie van het Republikeinse kandidaatschap formeel te accepteren.

De senator voor de staat Kentucky zei tegen de rechtse zender Fox News dat de demonstranten die zijn naam riepen en met de politie duwden en trokken volgens hem zijn betaald om rellen uit te lokken. Paul zei daar niet bij wie de demonstranten dan zou hebben betaald en kwam ook niet met enig bewijs voor zijn bewering.

In een video online is te zien dat Paul, zijn vrouw en politieagenten zijn omsingeld door demonstranten. Een man roept "zeg haar naam!" naar Paul, een verwijzing naar Breonna Taylor, een 26-jarige zwarte vrouw uit de staat Kentucky die in maart door de politie werd gedood. In de video is niet te zien dat Paul fysiek wordt aangevallen. De senator beweert dat omstanders "ik ga je afmaken" en "ik ga je dood maken" naar hem riepen.

Terwijl Trump zijn acceptatiespeech voor de Republikeinse conventie uitsprak stonden honderden anti-Trumpdemonstranten schreeuwend en toeterend voor het Witte Huis. Meerdere aanwezigen werden geconfronteerd door demonstranten bij het verlaten van het Witte Huis, is te zien op beelden die circuleren op sociale media.

Meer uit Buitenland

Poetin: tactische kernwapens kunnen begin juli naar Belarus

SOTSJI (ANP/RTR) - De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Belarus worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.

1 uur geleden
EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

1 uur geleden
Oekraïense geheime dienst verspreidt 'gesprek Russen over dam'

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een korte geluidsopname verspreid waar een gesprek te horen zou zijn van twee Russen die zeggen dat Oekraïne niet de Nova Kachovka-dam heeft verwoest, maar de Russen wel. De SBU vermeldt niet om wie het zou gaan, alleen dat het "afgeluisterde gesprek" kort na de verwoesting van een deel van de cruciale stuwdam in de rivier de Dnipro zou zijn gevoerd tussen Russische militairen.

1 uur geleden
Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

3 uur geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

3 uur geleden
Greta Thunberg krijgt diploma en houdt laatste schoolstaking

STOCKHOLM (ANP/BELGA) - Greta Thunberg heeft vrijdag haar laatste schoolstaking gehouden omdat ze haar diploma van de middelbare school krijgt. De Zweedse klimaatactivist begon in 2018 elke vrijdag te spijbelen om bij het parlement in Stockholm te protesteren tegen klimaatverandering. Haar demonstraties waren de inspiratie voor de wereldwijde protestbeweging Fridays For Future van scholieren.

3 uur geleden
Luchtvervuiling in VS houdt aan, wel verbetering in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De luchtvervuiling die deze week het noordoosten van de Verenigde Staten teistert houdt waarschijnlijk aan tot en met dinsdag. Op sommige plekken is de overlast afgenomen. In New York is donderdag voor het eerst weer sprake van een verbetering in de luchtkwaliteit.

4 uur geleden