Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Republikeinse gouverneurskandidaat New York aangevallen met mes

Republikeinse gouverneurskandidaat New York aangevallen met mes

FAIRPORT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Republikeinse kandidaat Lee Zeldin voor het gouverneurschap van de Amerikaanse staat New York is donderdagavond (lokale tijd) tijdens een campagnebijeenkomst in het dorp Fairport aangevallen met een mes.

"Iemand probeerde me op het podium neer te steken tijdens de rally van vanavond. Maar gelukkig kon ik zijn pols vastgrijpen en hem even stoppen totdat anderen hem wisten te overmeesteren", aldus Zeldin in een vrijgegeven verklaring. Volgens de politicus is ook zijn 'running mate' Alison Esposito, die eveneens aanwezig was, ongedeerd gebleven. "Dankbaar voor de aanwezigen die snel ingrepen en de wetshandhavers die snel reageerden."

De politie bevestigt de aanval en zegt dat die in onderzoek is zonder nadere details te verstrekken, bijvoorbeeld over het soort wapen dat is gebruikt. Het motief van de dader is nog onbekend.

Kathy Hochul, de Democratische gouverneur van New York en de tegenstander van Zeldin bij de verkiezingen van november, veroordeelde de aanval op Twitter en voegde eraan toe dat ze "opgelucht" was om te horen dat Zeldin niet gewond is en dat er een verdachte is aangehouden. "Ik veroordeel dit gewelddadige gedrag in de sterkst mogelijke bewoordingen - het hoort niet thuis in New York."

Meer uit Buitenland

Helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord, is gevonden. Het hoofd van hulporganisatie de Iraanse Rode Halve Maan maakte dat maandagochtend vroeg bekend, en meldde daarbij dat de situatie "niet goed" is.

55 minuten geleden
Lai Ching-te ingezworen als nieuwe president van Taiwan

TAIPEI (ANP/AFP) - Lai Ching-te is maandag in Taipei ingezworen als de nieuwe president van Taiwan. Ook zijn vice-president Hsiao Bi-khim ving tijdens de ceremonie officieel haar ambtstermijn aan.

1 uur geleden
Rusland stuurt reddingsteam na helikopterongeluk president Iran

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - Rusland stuurt een team van bijna vijftig gespecialiseerde reddingswerkers naar Iran om mee te helpen zoeken naar de verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

4 uur geleden
Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

TEHERAN (ANP/RTR) - Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder. Eerder meldde de Iraanse staatstelevisie dat ten minste één passagier en één bemanningslid in contact waren geweest met reddingswerkers. Er was ook gemeld dat de helikopter was gevonden, hoewel de Iraanse Rode Halve Maan dit ontkende.

7 uur geleden
Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

TEHERAN (ANP/RTR) - De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

9 uur geleden
Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

ATLANTA (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College. Die universiteit in Atlanta met vooral zwarte mannelijke studenten heeft onder anderen burgerrechtenactivist Martin Luther King als oud-student.

10 uur geleden
Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een "eenzame wolf" was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

12 uur geleden