Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Republikeinen in VS willen presidentsdebatten boycotten

Republikeinen in VS willen presidentsdebatten boycotten

NEW YORK (ANP) - De Republikeinse Partij in de Verenigde Staten wil breken met de commissie die debatten organiseert tussen presidentskandidaten. Toekomstige Republikeinse kandidaten moeten gaan beloven dat ze niet meedoen aan debatten van de Commission on Presidential Debates, schrijft The New York Times.

De partij van oud-president Donald Trump heeft de commissie per brief geïnformeerd over de geplande boycot. Die kan volgens de krant enorme gevolgen hebben voor de manier waarop debatten worden georganiseerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

De twee belangrijke partijen van de VS, de Republikeinen en Democraten, hebben de debatcommissie in 1987 samen opgericht. Het orgaan moest onpartijdig zijn. De Republikeinen liggen inmiddels al jaren met de commissie overhoop over uiteenlopende zaken. Zo klaagde Trump dat debatleiders vooringenomen waren.

De Republikeinen moeten tijdens een bijeenkomst in februari besluiten of het echt tot een breuk komt. Het is nog de vraag wat zo'n besluit zou betekenen voor toekomstige debatten. Voordat de commissie bestond, moesten politieke partijen rechtstreeks onderhandelen over de voorwaarden waaronder kandidaten publiekelijk met elkaar in discussie gaan.

Meer uit Buitenland

Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt dat Israël en Hamas niet dicht bij een nieuwe deal zijn over het instellen van een humanitaire pauze. Sinds de oorlog twee maanden geleden uitbrak, zijn de strijdende partijen één keer erin geslaagd een tijdelijk staakt-het-vuren in te voeren.

18 minuten geleden
VN-Veiligheidsraad houdt vrijdag overleg over situatie Gazastrook

NEW YORK (ANP/DPA) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag overleg over de situatie in de Gazastrook. VN-chef António Guterres heeft de VN-Veiligheidsraad opdracht gegeven zich te buigen over het gewapende conflict. De bijeenkomst wordt volgens de VN om 10.00 uur lokale tijd gehouden in New York.

40 minuten geleden
Oekraïne roept burgers op elektriciteit te besparen

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Oekraïne roept burgers op stroom te besparen na een aanval op een energiecentrale in het land. Door deze en andere schade, een gebrek aan zonne-energie en de lage temperaturen is er een stroomtekort in het land, aldus premier Denys Sjmyhal.

2 uur geleden
Raisi veroordeelt 'genocide' in Gaza tijdens overleg met Poetin

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de "genocide" in de Gazastrook veroordeeld in een overleg met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Moskou. Het is volgens Poetin belangrijk om samen de situatie in het Midden-Oosten, met name in de Palestijnse gebieden, te bespreken.

3 uur geleden
Veiligheidsraad vrijdag bijeen wegens conflict Venezuela-Guyana

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag bijeen om het te hebben over de oplopende spanningen tussen Venezuela en Guyana. De Zuid-Amerikaanse landen zijn in conflict over de olierijke regio Essequibo in Guyana, een buurland van Suriname.

4 uur geleden
Deens parlement steunt verbod op koranverbrandingen

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - Het Deense parlement heeft een wet aangenomen die "ongepaste behandeling" van religieuze teksten verbiedt. Het verbod volgt op een reeks koranverbrandingen in Denemarken die voor veel onrust zorgden.

4 uur geleden
Autoriteiten Gaza: ruim 17.100 doden sinds uitbreken oorlog

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in de Gazastrook meldt dat 17.177 Palestijnen om het leven zijn gekomen sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël. Volgens het Palestijnse ministerie raakten zo'n 46.000 mensen gewond.

6 uur geleden