Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Republikein Sarah Palin verliest verkiezing voor Congreszetel

Republikein Sarah Palin verliest verkiezing voor Congreszetel

JUNEAU (ANP/RTR) - Het is Sarah Palin, voormalig Republikeins kandidaat voor het Amerikaanse vicepresidentschap, vooralsnog niet gelukt om terug te keren in het Huis van Afgevaardigden. De oud-gouverneur van Alaska verloor een tussentijdse verkiezing van de Democrate Mary Peltola, die als eerste inheemse Amerikaan de staat Alaska in het Huis zal vertegenwoordigen.

De zetel van Alaska kwam eerder dit jaar vrij door het overlijden van afgevaardigde Don Young, die met 49 jaar de langst dienende Republikein in het Huis was. In november zijn de officiële verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden. Dan zal Peltola haar plek in de Amerikaanse Tweede Kamer moeten verdedigen en krijgt Palin een nieuwe kans.

Palin was van 2006 tot 2009 gouverneur van Alaska. Ze wordt in haar comebackpoging gesteund door oud-president Donald Trump. In 2008 verloor ze met haar partijgenoot John McCain de race om het Witte Huis van Democraat Barack Obama. Palin was McCains kandidaat voor het vicepresidentschap en huidig president Joe Biden haar tegenkandidaat bij de Democraten.

Meer uit Buitenland

Taiwan: Chinese ballon gesignaleerd voor kust

TAIPEI (ANP/AFP) - Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt dat een Chinese ballon vrijdag over de grens tussen de landen in de Straat van Taiwan is gevlogen. De ballon vloog volgens een woordvoerder een tijdlang oostwaarts en verdween toen. Het land houdt op 13 januari verkiezingen en vreest dat Beijing zich daarmee wil bemoeien.

17 minuten geleden
Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

1 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

4 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

4 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

8 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

8 uur geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

9 uur geleden