Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rentree shorttracker Knegt in Dordrecht na ongeval

Rentree shorttracker Knegt in Dordrecht na ongeval

DORDRECHT (ANP) - Shorttracker Sjinkie Knegt keert komend weekeinde bij de wereldbekerwedstrijd in Dordrecht terug op het ijs. Dat gebeurt ruim een jaar nadat hij bij een ongeval thuis met een houtkachel derdegraads brandwonden had opgelopen. Gevreesd werd toen dat de 30-jarige Fries een vervolg van zijn topsportloopbaan kon vergeten, maar in de loop van 2019 werd duidelijk dat Knegt daar anders over dacht.

Knegt had tijdens de NK begin januari alweer terug willen keren in wedstrijdverband, maar bondscoach Jeroen Otter hield dat tegen. Afgelopen week reisde de Fries met de selectie mee naar de wereldbekerwedstrijd in Dresden, maar hij kwam daar nog niet op het ijs. Nu wordt de shorttracker uit Bantega fit genoeg geacht om deel te nemen aan de wedstrijden in Dordrecht, waar bij de mannen verder Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons en Sven Roes in actie komen. Knegt zal deelnemen aan de 1000 en de 1500 meter.

"Het was een lang proces, maar ik ben zeer blij dat ik nu weer mag racen. Ik heb altijd goede hoop gehouden op een goed herstel", zei Knegt tegen Omroep Friesland. "Ik denk dat ik wat snelheid betreft al aardig mee kan komen. Qua conditie ben ik er nog niet helemaal. Dus ik ben wel benieuwd hoe ver ik kom."

Bij de vrouwen, afgelopen weekeinde onder meer nog succesvol in Dresden op de aflossing, komen Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple het ijs op. Olympisch kampioene Schulting won zondag ook de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in de Duitse stad.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Tennisster Osaka: in 2021 allemaal sterker dan ooit naar Spelen

TOKIO (ANP) - De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft een paar dagen nodig gehad om haar gevoelens over het uitstellen van de Olympische Spelen op een rijtje te krijgen. De 22-jarige Osaka uitte die gevoelens zaterdag in een bericht op Twitter.

3 uur geleden
Scherpe kritiek op IOC-voorzitter Bach uit eigen land

WALLGAU (ANP/DPA) - Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vanuit eigen land scherpe kritiek gekregen. De Duitse Magdalena Neuner, met twaalf wereldtitels de meest succesvolle biatlete ooit, snapt niet waarom Bach zo lang bleef roepen dat de Olympische Spelen van Tokio ondanks de coronacrisis 'gewoon' komende zomer zouden worden gehouden.

6 uur geleden
Wielrenners Lotto Soudal leveren deel salaris in

BRUSSEL (ANP) - De wielrenners van het UCI WorldTeam Lotto Soudal leveren een deel van hun salaris in. Dit om de Belgische ploeg de kans te geven de crisis als gevolg van de uitbraak van het coronavirus financieel te doorstaan. Het gaat om 27 renners en ze doen dit tot er weer gekoerst wordt.

19 uur geleden
WADA-baas: anti-dopingbeleid slaapt ook nu niet

MONTREAL (ANP/RTR) - In scherpe bewoordingen heeft Witold Banka, de baas van de mondiale antidopingorganisatie WADA, kwaadwillende sporters gewaarschuwd: denk niet dat je nu kunt profiteren van de huidige crisis in de wereld vanwege het coronavirus. "Als je een bedrieger bent, zul je ook in deze tijden gepakt worden. Ga daar maar vanuit. We zullen je ontmaskeren en uit de sport gooien. Want dan ben je geen atleet", betoogde de Poolse oud-atleet.

19 uur geleden
Voormalig schaatscoach Schotting overleden

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse oud-schaatscoach Peter Schotting, voormalig trainer van onder anderen de legendarische Amerikaan Eric Heiden, is overleden. Dat meldt de website sportgeschiedenis.nl. Schotting werd 76 jaar.

20 uur geleden
Formule 1 biedt technische hulp aan in strijd tegen virus

LONDEN (ANP) - Zes renstallen uit de Formule 1, die al dan niet geheel in Engeland zijn gevestigd, hebben in de strijd tegen het coronavirus technische hulp aangeboden. Ze doen dit na een oproep van de Engelse premier Boris Johnson. Onder de teams bevindt zich Red Bull, waarvoor Max Verstappen rijdt.

21 uur geleden
Olympische kampioenen Silnov en Antjoetsj aangeklaagd

MONTE CARLO (ANP/DPA) - Twee olympische atletiekkampioenen uit Rusland zijn aangeklaagd wegens doping. Het gaat om hoogspringer Andrei Silnov en hordeloopster Natalja Antjoetsj. Silnov won olympisch goud bij Peking 2008 en Antjoetsj zegevierde bij Londen 2012 op de 400 meter horden.

1 dag geleden