Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rentree shorttracker Knegt in Dordrecht na ongeval

Rentree shorttracker Knegt in Dordrecht na ongeval

DORDRECHT (ANP) - Shorttracker Sjinkie Knegt keert komend weekeinde bij de wereldbekerwedstrijd in Dordrecht terug op het ijs. Dat gebeurt ruim een jaar nadat hij bij een ongeval thuis met een houtkachel derdegraads brandwonden had opgelopen. Gevreesd werd toen dat de 30-jarige Fries een vervolg van zijn topsportloopbaan kon vergeten, maar in de loop van 2019 werd duidelijk dat Knegt daar anders over dacht.

Knegt had tijdens de NK begin januari alweer terug willen keren in wedstrijdverband, maar bondscoach Jeroen Otter hield dat tegen. Afgelopen week reisde de Fries met de selectie mee naar de wereldbekerwedstrijd in Dresden, maar hij kwam daar nog niet op het ijs. Nu wordt de shorttracker uit Bantega fit genoeg geacht om deel te nemen aan de wedstrijden in Dordrecht, waar bij de mannen verder Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons en Sven Roes in actie komen. Knegt zal deelnemen aan de 1000 en de 1500 meter.

"Het was een lang proces, maar ik ben zeer blij dat ik nu weer mag racen. Ik heb altijd goede hoop gehouden op een goed herstel", zei Knegt tegen Omroep Friesland. "Ik denk dat ik wat snelheid betreft al aardig mee kan komen. Qua conditie ben ik er nog niet helemaal. Dus ik ben wel benieuwd hoe ver ik kom."

Bij de vrouwen, afgelopen weekeinde onder meer nog succesvol in Dresden op de aflossing, komen Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple het ijs op. Olympisch kampioene Schulting won zondag ook de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in de Duitse stad.

Meer uit Sport

Darter Van Gerwen zet knop om na vroege uitschakeling in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Michael van Gerwen strandde bij de Premier League in Ahoy in Rotterdam al in de kwartfinales. De 34-jarige Brabander reageerde later via X op zijn vroege uitschakeling en bedankte het publiek. Hij richt zich nu op het volgende toernooi, de European Darts Grand Prix in het Duitse Sindelfingen.

1 uur geleden
Verstappen derde bij enige vrije training Grote Prijs van China

SHANGHAI (ANP/RTR/DPA) - Max Verstappen is bij de enige vrije training van de Grote Prijs van China als derde geëindigd. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, die nog wacht op zijn eerste zege op het Shanghai International Circuit, zag de Canadees Lance Stroll in zijn Aston Martin de beste tijd noteren. Achter hem volgde de Australiër Oscar Piastri van McLaren.

2 uur geleden
Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

10 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

14 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

15 uur geleden
Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

ROTTERDAM (ANP) - De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken.

16 uur geleden
Tennisster Rus zorgt voor verrassing tegen favoriete in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft voor een verrassing gezorgd op het WTA-toernooi in Rouen. De beste tennisster van Nederland was op het gravel in Frankrijk in de tweede ronde met 6-3 1-6 6-3 te sterk voor de als eerste geplaatste Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland. Pavljoetsjenkova is de nummer 22 van de wereld, Rus staat 31 plekken lager.

17 uur geleden