Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rentebesluit en cijfers domineren Wall Street

Rentebesluit en cijfers domineren Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag dicht bij huis gebleven. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Federal Reserve en een reeks resultaten van grote bedrijven als technologiereus Apple, vliegtuigbouwer Boeing en industrieel conglomeraat General Electric (GE). Verder werden ook de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus in de gaten gehouden.

De Dow-Jonesindex eindigde de dag een fractie in de plus op 28.734,45 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,1 procent omlaag tot 3273,40 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 9275,16 punten.

De Federal Reserve hield de belangrijkste rentetarieven gelijk en noemde het huidige beleid "passend". Wel verduidelijkte Fed-president Jerome Powell dat de beleidsmakers niet gelukkig zijn met een inflatie die lang onder de 2 procent ligt. Dat biedt mogelijk ruimte voor een verdere renteverlaging na de drie van vorig jaar.

Feestdagen

Apple werd 2,1 procent hoger gezet. Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal recordresultaten in de boeken gezet, vooral dankzij een sterke vraag naar zijn nieuwste iPhones in de feestdagenperiode. Een jaar geleden kwam Apple juist nog met een omzetwaarschuwing door een tegenvallende vraag naar iPhones.

Boeing (plus 1,7 procent) is het afgelopen kwartaal en over heel 2019 in de rode cijfers beland door de problemen met de 737 MAX. Die staat al sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond na twee crashes met het type in korte tijd. Boeing schat de totale kosten van de crisis rond de 737 MAX inmiddels op bijna 19 miljard dollar.

Prognoses

GE beleefde naar eigen zeggen een sterk slot van 2019. Het bedrijf wist met name bij zijn luchtvaartdivisie de winst flink op te schroeven en steeg ruim 10 procent op de beurs. Koffieketen Starbucks (min 2,1 procent) vreest dat de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China komende tijd een behoorlijk effect zal hebben op zijn resultaten. Ook fastfoodketen McDonald's (plus 1,9 procent) houdt de deuren van veel Chinese restaurants gesloten. Chipbedrijf AMD werd 6 procent lager gezet nadat de prognoses van het bedrijf tegenvielen.

De euro was 1,1007 dollar waard tegen 1,1001 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 53,15 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder, op 59,67 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

22 minuten geleden
Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

1 uur geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

4 uur geleden
Aandacht beleggers naar Ryanair, Iran en grondstoffen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - De aandacht van beleggers gaat op tweede pinksterdag vooral naar de cijfers van Ryanair. Op de Amsterdamse beurs, waar maandag gewoon wordt gehandeld, zal ook de situatie in het Midden-Oosten in de gaten gehouden worden nadat de Iraanse president Ebrahim Raisi omkwam bij een helikoptercrash.

4 uur geleden
Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN (ANP/RTR) - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

5 uur geleden
ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

21 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

21 uur geleden